Στο πλευρό του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Αναλυτικά η ανανκοίνωση:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει την επίθεση στη συνδικαλιστική δράση με την προσπάθεια φίμωσης από τη διοίκηση του νοσοκομείου του Προέδρου του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δ. Βρύσαλη.

Είναι φανερό ότι η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ είναι ενοχλημένη από την οργανωμένη συνδικαλιστική παρέμβαση των εργαζομένων για την ανάδειξη των χρόνιων προβλημάτων ελλείψεων προσωπικού, υποδομών και εξοπλισμού από το σωματείο του νοσοκομείου, τα οποία ενδεχομένως να οξυνθούν περισσότερο μπροστά στην αναμενόμενη έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού.  Γι’ αυτό με έγγραφό της απευθυνόμενο στο πρόσωπο του Προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων το κατηγορεί για “διασπορά ψευδών ειδήσεων με κίνδυνο πρόκλησης πανικού” και για “παραβίαση της αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων”. Στην ίδια κατεύθυνση και ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» απαγόρευσε πρόσφατα με υπηρεσιακό του έγγραφο τις δηλώσεις και τις συνεντεύξεις στα ΜΜΕ, εάν προηγουμένως δεν έχουν εγκριθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων εντείνουν την επίθεση σε δύο σωματεία που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την διεκδίκηση ενός αποκλειστικά δημοσίου δωρεάν συστήματος υγείας, επιδιώκοντας να εκφοβίσουν και να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκεται στην πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας, όποιον αναδεικνύει τα οξυμμένα προβλήματα και υπερασπίζεται τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών. 

Θέλουν να επιβάλλουν τη σιωπή, ώστε να μην αποκαλύπτονται τα χρόνια προβλήματα κρατικής υποχρηματοδότησης, υποστελέχωσης, επέκτασης των ελαστικών σχέσεων εργασίας και αύξησης της εντατικοποίησης της δουλειάς στις δημόσιες δομές υγείας και να μην διεκδικούνται λύσεις. 

Δεν προκαλούν πανικό οι ανακοινώσεις και οι κινητοποιήσεις του Σωματείου. Ανασφάλεια προκαλούν οι ελλείψεις γιατρών που έχουν σαν αποτέλεσμα ασθενείς να περιμένουν ώρες για να εξεταστούν στα ΤΕΠ και μήνες για ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και στις λίστες χειρουργείου. Ανησυχία για τη «θωράκιση» του συστήματος υγείας απέναντι στο ενδεχόμενο επιδημίας προκαλούν τα ράντζα στους διαδρόμους της Ψυχιατρικής και άλλων Κλινικών και η νοσηλεία διασωληνωμένων ασθενών σε κοινούς θαλάμους λόγω των κλειστών κλινών ΜΕΘ.

Η απαγόρευση δηλώσεων σε συνδικαλιστές από διοικήσεις νοσοκομείων έρχεται να συμπληρώσει το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία από τις κυβερνήσεις και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας φιμώσουν, ώστε να μην κουνιέται φύλλο και να μπουν οι αγώνες στο “γύψο”. Ο αυταρχισμός και η καταστολή των αντιδράσεων συνοδεύει την κλιμάκωση των αντιλαϊκών και αντεργατικών μέτρων, ώστε να εφαρμόζεται ανεμπόδιστα η πολιτική στήριξης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. 

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης. Δεν πρόκειται να ζητήσουμε την έγκρισή τους ούτε για να διαδηλώνουμε, ούτε για να εκδηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας. Κανένας νόμος, κανένα «διάταγμα», κανένας εκβιασμός δεν πρόκειται να μας κλείσει το στόμα. Συνεχίσουμε χωρίς φόβο τον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την κάλυψη των αναγκών μας. 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει !

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ !

Δείτε ακόμα: Καταγγέλλει προσπάθεια φίμωσης από τη διοίκηση του ΠΑΓΝΗ το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί