«Ο Α. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου, είχε μεσολαβήσει ώστε Φιλιππάκης και Μιωνής να φτάσουν σε συμφωνία και διαμοιρασμό των δικαστικών εξόδων»

Τι αναφέρει ο Ν. Παππάς στην Προανακριτική

«Να κληθούν να καταθέσουν Σαμαράς, Φιλιππάκης, Παπασταύρου, Παπαδάκου και οι δικηγόροι των δυο πλευρών», ζητάει ο Νίκος Παππάς, που καταθέτει αυτήν την ώρα στην προανακριτική επιτροπή.

«Η εξελισσόμενη προσπάθεια για διεύρυνση κατηγορητηρίου αποτελεί μια ομολογία ήττας και μια παραδοχή ότι η ιστορία της Νovartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν», ανέφερε ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, προσερχόμενος στη Βουλή για την προγραμματισμένη εξέτασή του από την προκαταρκτική επιτροπή.

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο κ. Παππάς επισήμανε ότι «από το 2013, ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου, είχε μεσολαβήσει ούτως ώστε Φιλιππάκης και Μιωνή να φτάσουν σε μια συμφωνία η οποία προέβλεπε και διαμοιρασμό των δικαστικών εξόδων» και ως εκ τούτου θα πρέπει να κληθούν σε εξέταση, όπως είπε, και οι πρωταγωνιστές εκείνης της προσπάθειας συμβιβασμού.

   Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παππά που δημοσιεύει το left.gr έχει ως εξής:

   «Σε αυτή την προανακριτική η πενία επιχειρημάτων της πλειοψηφίας κατεργάζεται ανοησίες. Από το 2013, ο κ. Σαμαράς, δια του κ. Παπασταύρου, είχε μεσολαβήσει ούτως ώστε Φιλιππάκης και Μιωνή να φτάσουν σε μια συμφωνία η οποία προέβλεπε και διαμοιρασμό των δικαστικών εξόδων. Για να σώσει οποιαδήποτε εναπομείνασα υποψία αξιοπιστίας, αυτή η επιτροπή πρέπει να καλέσει και τον κ. Σαμαρά, και τον κ. Φιλιππάκη, και τον κ. Παπασταύρου και τους δικηγόρους των δύο πλευρών και την δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, ούτως ώστε να πέσει άπλετο φως.

   Είμαστε σε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα φάση και νομίζω ότι η εξελισσόμενη προσπάθεια για διεύρυνση κατηγορητηρίου αποτελεί μια ομολογία ήττας και μια παραδοχή ότι η ιστορία της Νovartis κάθε άλλο παρά σκευωρία ήταν. Η ιστορία της Novartis είναι ένα σκάνδαλο, ένα διεθνές σκάνδαλο και στην Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει η διερεύνησή του».

Ο Φιλιππάκης «καρφώνει» Σαμαρά

Την ίδια στιγμή, σε σημερινή του (5/3/2020) επιστολή προς την επιτροπή ο εκδότης της «Δημοκρατίας», Γ. Φιλιππάκης, αναφέρει ότι την 1η Δεκεμβρίου του 2012, σε συνάντησή του με τον τότε πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, «του ζητήθηκε πιεστικά να μην “γράφουμε τίποτα για τις υποθέσεις των Κ.Κ. Σταύρου Παπασταύρου, Σάμπυ Μιωνή και Αγγελου Μεταξά, για ένα διάστημα 2-3 μηνών.” «Μετά το διάστημα αυτό ο κ. Σαμαράς μας εκμυστηρεύτηκε ότι είχε σκοπό να τον απομακρύνει από το επιτελείο του γιατί γνώριζε τις δραστηριότητές του”. Από ένα σημείο και μετά, στην συνάντηση συμμετείχε και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Μουρούτης«, προσθέτει ο κ. Φιλιππάκης. 

Αναλυτικά η επιστολή του προς την προανακριτική επιτροπή:


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί