Βιαστικός εκδρομέας στην Κρήτη “έκλεψε”, ακύρωσε και άνοιξε την πόρτα στα συμφέροντα!

Χθες το πρωί, λίγες ώρες πριν την άφιξη Μητσοτάκη, γράφαμε ότι έρχεται στην Κρήτη να οικειοποιηθεί όσα ετοίμασε και προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίξει πόρτες στα μεγάλα συμφέροντα, ακυρώνοντας και επίσημα τις διαδικασίες για τον ΒΟΑΚ.

Δείτε: Υποδομές και επενδύσεις 7 δισ. € στην Κρήτη από την κυβέρνηση Τσίπρα- Η ΝΔ άρχισε το ξήλωμα από τον ΒΟΑΚ

Δείτε: “Τρώει”, θεμελιώνει, εξαγγέλλει (και διαπλέκεται) από τα έτοιμα και στην Κρήτη και μετά πάει… διακοπές!

Πλέον και οι πλέον δύσπιστοι κατανόησαν ότι αυτή δεν ήταν επίσκεψη πρωθυπουργού για να εξετάσει τα μεγάλα προβλήματα μιας περιοχής και να προωθήσει λύσεις και σοβαρά έργα, αλλά μια επίσκεψη “άρπα κόλλα” για να δικαιολογήσει όσα θα γραφούν για ένα ακόμα Σαββατοκύριακο ξεκούρασης του Κυριάκου και της συζύγου του…

Στο αεροδρόμιο Καστελίου μας είπε – κάνοντας σκόνη τη γνωστή του τέχνη της παραπλάνησης του λαού- ότι μετά από τόσα χρόνια που “βάλτωνε” το έργο, χρειάστηκε να έλθει εκείνος να το… “ξεμπλοκάρει”! Και έβαλε με το μυστρί, την πινακίδα της θεμελίωσης, φέρνοντας μας στη μνήμη εικόνες άλλων, κατασκότεινων, εποχών…

Δείτε: Απίστευτο: Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι το αεροδρόμιο Καστελίου βάλτωνε για χρόνια και το ξεμπλόκαρε εκείνος! (βίντεο)

Φαίνεται ότι οι σύμβουλοί του δεν ενημέρωσαν σωστά τον πρωθυπουργεύοντα μόνιμο τουρίστα ότι όντως το έργο βάλτωνε επί χρόνια , αλλά μέχρι το 2015. Από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ή ίσως μέχρι εκεί κατάλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τί γινόταν. Γιατί, μετά το 2015 και κυρίως μετά το 2016, τα πράγματα άλλαξαν πολύ: μελέτες και άλλες προετοιμασίες έγιναν και ολοκληρώθηκαν, διαγωνισμοί επίσης, αναδείχτηκε ο ανάδοχος από την κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ και της ινδικής εταιρείας, πέρασαν οι διαδικασίες και οι συμβάσεις από τη Βουλή, υπογράφηκαν πριν από ένα χρόνο και απέμενε πλέον η εγκατάσταση του αναδόχου για να ξεκινήσουν τα έργα.

Δείτε: Υπογράφηκε η σύμβαση για το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι – Χρ. Σπίρτζης: Μια ιδιαίτερη ημέρα για το Ηράκλειο και την Κρήτη (Βίντεο & φωτο)

Αυτό έκανε χθες ο Κ. Μητσοτάκης, νομίζοντας ότι με το να πιάσει το μυστρί “προετοίμασε” το έργο! Την εγκατάσταση του εργολάβου έκανε και μάλιστα με καθυστέρηση αρκετών μηνών.

Α, έκανε και κάτι άλλο προηγουμένως η κυβέρνησή του: για να πάρει δάνειο προκειμένου να εξασφαλίσει την εθνική συμμετοχή στο έργο, έδωσε κοψοχρονιάς το αεροδρόμιο “Καζαντζάκης” ως “εγγύηση” για την αποπληρωμή του δανείου! Έδωσε, δηλαδή, το φιλέτο που θα έπρεπε να αξιοποιηθεί υπέρ της τοπικής κοινωνίας, στην ΕΤΕπ και σε ιδιώτες – επενδυτές!

Δείτε: Πέρα από την “πολιτική κουτοπονηριά” υπάρχει και υποθήκη- ξεπούλημα του “Καζαντζάκης”!

Από την άλλη η πολυθρυλούμενη ανακοίνωση του έργου του ΒΟΑΚ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η διακοπή (και επίσημα) των έργων και όλων των διαδικασιών που ξεκίνησε η κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά και το νεύμα προς τα συμφέροντα: ΒΟΑΚ με διόδια ανακοίνωσε στο πόδι, από τα Χανιά, ο διακοπεύων πρωθυπουργός. Αλλά όχι ακόμα, 2021 θα ξεκινήσουν οι προκηρύξεις για το έργο! Δηλαδή, αυτές οι προκηρύξεις και οι διεθνείς διαγωνισμοί που ολοκληρώθηκαν το 2018, θα ξαναγίνουν το… 2021 (και αν…)

Δείτε: Μητσοτάκης: Θα κάνω ΒΟΑΚ με διόδια

Μέχρι τότε σταματούν τα πάντα, εκτός από το να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές στον κακόδρομο που ονομάσαμε ΒΟΑΚ…

Μια “εξαγγελία” χωρίς καμιά βάση, καμιά ουσία, πέραν της διακοπής των όσων γίνονταν μέχρι τώρα. Χωρίς σχέδιο, όχι τεχνικό, άρα μελετημένο, αλλά ούτε καν πολιτικό. Χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς κόστος, χωρίς, χωρίς…

Μόνο σίγουρο, τα διόδια για όλους, αυτά που ουδείς σκεφτόταν ή ήθελε! Αυτό είναι το πρώτο νεύμα προς “φίλια πρόσωπα”…

Μια ανακοίνωση στο πόδι, με το εκδρομικό πουλόβερ έκανε ο Κυριάκος, βιαστικός όπως ήταν για να βγει στα Λευκά Όρη… Και η αμφίεση ακόμα του συνήθως γραβατωμένου πρωθυπουργού, έδειξε πόσο βιαστικά πέρασε από παντού και πόσο στο “πόδι” μίλησε…

Με άλλα λόγια, αν συνεχιζόταν η διαδικασία που ξεκίνησαν η κυβέρνηση Τσίπρα και ο Σπίρτζης, το 2024 θα υπήρχε ένα αυτοκινητόδρομος στη θέση του καρόδρομου που παίρνει ζωές. Και χωρίς διόδια. Τώρα, το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα έχει διόδια αλλά δεν ξέρουμε πότε και πώς θα έχουμε δρόμο και μάλιστα τί δρόμο…

Άνθρακες, λοιπόν, ο θησαυρός της επίσκεψης Μητσοτάκη… Όχι απλά άνθρακες, αλλά ούτε τα γνωστά φίλια μέσα δεν βρήκαν τον λόγο να πανηγυρίσουν, αφού για τον ΒΟΑΚ ακόμα ψάχνει σχέδιο και στο Καστέλι πήρε το έργο του ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε την πλάκα με το μυστρί!

Candiot

Δείτε ακόμα:

Υποδομές και επενδύσεις 7 δισ. € στην Κρήτη από την κυβέρνηση Τσίπρα- Η ΝΔ άρχισε το ξήλωμα από τον ΒΟΑΚ

Από “φτωχός συγγενής”, ισχυρός αναπτυξιακός πυλώνας η Κρήτη- Έργα πάνω από 7 δισ. μέσα στα επόμενα χρόνια

Επί ΣΥΡΙΖΑ στον ΒΟΑΚ έγιναν όσα δεν προχώρησαν 40 χρόνια και τώρα η ΝΔ ακυρώνει τις διαδικασίες

Έτσι θα κατασκευαστεί ο ΒΟΑΚ: Τρία διαφορετικά μοντέλα χρηματοδότησης για τρία διαφορετικά τμήματα

Ξεκινά ο διαγωνισμός για τον ΒΟΑΚ

Σπίρτζης: «Θα κάνουμε έναν ολοκληρωμένο ΒΟΑΚ»- Παρουσίασε τις διαδικασίες στη βουλή

Από το… 1960 Δεξιά και Μητσοτακέικο «σχεδιάζουν» τον ΒΟΑΚ και ούτε σκίτσα έκαναν!

Οι υποκριτές της ΝΔ: Τα ψεύτικα δάκρυα για τα θύματα στον ΒΟΑΚ, ενώ ακυρώνουν τους διαγωνισμούς

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Βιαστικός εκδρομέας στην Κρήτη “έκλεψε”, ακύρωσε και άνοιξε την πόρτα στα συμφέροντα!”

  1. Anti-logos

    Αλέκο, καλύτερα δεν αποδίδεται άλλο ένα βρώμικο ταξίδι της παρέας, “τρώμε και σας στέλνουμε τον λογαριασμό”(!) Όμως προσπαθήστε ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ φωτογραφίες. Δεν αντέχουμε άλλο. Μα για κακό, μα για χειρότερο, και η μιντιακή χούντα και οι ελεύθερες δημοκρατικές φωνές, φωτογραφίες, φωτογραφίες, φωτογραφίες…..
    Τα αντιεμετικά δεν μπορούν να λαμβάνονται σε μόνιμη βάση, άσε που τα καλά (Novartis) κοστίζουν……

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί