Ερώτηση χωρίς απάντηση της Ρ. Χρηστίδου για τα «αγορασμένα» πτυχία κολεγίων (βίντεο)

Στον Πρόεδρο του ΔΟΑΤΑΠ

Η Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου τοποθετούμενη στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, στην ακρόαση για τον διορισμό στη θέση του Προέδρου του Δ.Σ. του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., του κυρίου Ορέστη Καλογήρου, έθεσε προς τον υποψήφιο δύο ερωτήματα. «Πώς σχολιάζετε την διάχυτη εντύπωση που υφίσταται στην κοινωνία ότι υπάρχουν αγορασμένα πτυχία από ορισμένα ιδρύματα;»

Κατά πρώτον αν συμφωνεί με τα σοβαρά επιχειρήματα αντίκρουσης της προειδοποιητικής επιστολής της Ε.Ε., σχετικά με την αναγνώριση των πτυχίων ιδιωτικών κολλεγίων  που είχε αποστείλει η απερχόμενη Πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.,  κα Παπαδημητρίου, προς την Υπουργό Παιδείας.

Κατά  δεύτερον πώς σχολιάζει την  διάχυτη εντύπωση που υφίσταται στην κοινωνία ότι υπάρχουν κάποια «αγορασμένα» πτυχία από ορισμένα ιδρύματα.

Η Ραλλία Χρηστίδου υπογράμμισε επίσης ότι ενώ πολλοί αναφέρονται σε σπουδαία ιδιωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό, αλλά «ξεχνούν» όμως να πουν πόσο κοστίζει ένα  πτυχίο από τέτοια ιδρύματα. «Μήπως κοστίζει, όσο κοστίζει ένα διαμέρισμα;» αναρωτήθηκε σχετικά.

Ο κύριος Καλογήρου απέφυγε να απαντήσει ευθέως στις ερωτήσεις αυτές, όπως και στις ερωτήσεις που του έγιναν από άλλους Βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Παραδέχθηκε όμως ότι τα «αγορασμένα» πτυχία είναι μια υπαρκτή πληγή  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί