Νέα επίδειξη αυταρχισμού από το κράτος Μητσοτάκη- Σκηνικό πολέμου για εκκένωση καταλήψεων (βίντεο)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες για την εκκένωση τριών καταλήψεων στο Κουκάκι. Στην περιοχή υπήρξε ένταση με την αστυνομία να κάνει χρήση βομβίδων κρότου – λάμψης και χημικών εναντίον των καταληψιών, ενώ έγιναν και συλλήψεις. 

Δείτε: «Νόμος και τάξη» και αυτό το πρωινό… (φωτο- βίντεο)

Οι τρεις καταλήψεις βρίσκονται στις οδούς Ματρόζου (45), Παναιτωλίου (21) και Άρβαλη (3). Στην κατάληψη της Παναιτωλίου υπήρξε αντίσταση από τους καταληψίες που φώναζαν συνθήματα και ψέκαζαν με πυροσβεστήρες για να εμποδίσουν την αστυνομία να εισέλθει. Από την πλευρά της, η δύναμη της ΕΛΑΣ προχώρησε στην χρήση βομβίδων κρότου λάμψης και χημικών και τελικά εισέβαλε στο κτίριο. 

Στο μεταξύ άνδρες των ΕΚΑΜ ανέβηκαν στις ταράτσες των κτιρίων που τελούσαν υπό κατάληψη. Χρησιμοποίησαν τις ταράτσες των γειτονικών σπιτιών με αποτέλεσμα να βρεθούν αντιμέτωποι με αντιδράσεις πολιτών. Σύμφωνα με πληροφορίες διαμένοντες σε γειτονικά διαμερίσματα ζήτησαν εισαγγελική εντολή για να περάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις μέσα από τα σπίτια τους. Τότε οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους ακινητοποίησαν στην ταράτσα όπως φαίνεται και στο βίντεο.

«Αυτή την στιγμή το κράτος επιτίθεται στην κοινότητά μας, στο σπίτι μας, στους χώρους που στεγαζόμαστε και ζούμε, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής οργάνωσης του αναρχικού χώρου και των καταπιεσμένων» αναφέρει η «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου» με ανάρτησή της σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Καλούμε τον κόσμο να αντιδράσει με κάθε μέσο και τρόπο απέναντι στην κατασταλτική εκστρατεία. Καλούμε τον κόσμο να υποστηρίξει την αντίστασή μας», αναφέρει η Κοινότητα και καλεί για «συγκέντρωση» στο πεζόδρομο της Γιωργάκη Ολυμπίου στο ύψος της Δημητρακοπούλου.

Βίντεο από την αστυνομική επιχείρηση στις καταλήψεις

https://youtu.be/Y-c87rnLbS4
https://youtu.be/wPYLD6SDwP4

Συνολικά 10 προσαγωγές – ΕΛΑΣ: Αντιστάθηκαν οι ιδιοκτήτες του διπλανού σπιτιού 

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οκτώ άτομα από τις καταλήψεις και δύο κάτοικοι (πατέρας και γιος) της περιοχής, έχουν προσαχθεί από τους αστυνομικούς, κατά την τριπλή  επιχείρηση εκκένωσης κτιρίων στο Κουκάκι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι αστυνομικοί της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ που εισέβαλαν στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, προσήγαγαν συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Η εκδοχή της Αστυνομίας αναφέρει ότι την επιχείρηση που έγινε στην οδό Ματρόζου, προσήχθησαν και ένας πατέρας με τον γιο του από την ταράτσα του διπλανού κτιρίου (αριθμός 47), στο οποίο διαμένουν. Οι αστυνομικοί τούς αντιλήφθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης και -όπως λένε- τους είδαν να αντιδρούν στην επιχείρηση. Οι άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τους άνοιξε κανείς. Τελικά, παρουσία εισαγγελέα συνελήφθησαν, ενώ αντιδράσεις σημειώθηκαν και από τη μάνα, όταν είδε τον σύζυγο και τον γιο της με χειροπέδες. Με εντολή του εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο διαμέρισμά τους, για την περίπτωση που είχαν κρύψει καταληψίες, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα. Όλοι οι προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια όπου εξετάζονται, ενώ οι έρευνες στα κτίρια συνεχίζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί διάφορα αντικείμενα και σημειώσεις στην οδό Ματρόζου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης  και ακολούθησαν οι προσαγωγές. Ενταση επικρατεί στην περιοχή, ενώ πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κτίρια για την εκκένωσή τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί