“Νόμος και τάξη” και αυτό το πρωινό… (φωτο- βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται τριπλή επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στο Κουκάκι από την αστυνομία. 

Πριν ακόμα καλά ξημερώσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μετέτρεψαν τη γειτονιά του κέντρου της Αθήνας σε πεδίο μάχης αφού επιχείρησαν σε τρεις διαφορετικές καταλήψεις στις οδούς Ματρόζου 45, Αρβάλης 3 και Παναιτωλίου 21.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στη μία κατάληψη αυτή της οδού Παναιτωλίου η αστυνομία προχώρησε στη χρήση βομβίδων κρότου λάμψης προκειμένου να εισβάλει στο κτίριο, στο οποίο οι ένοικοι βρίσκονταν μέσα. 

«Αυτή την στιγμή το κράτος επιτίθεται στην κοινότητά μας, στο σπίτι μας, στους χώρους που στεγαζόμαστε και ζούμε, σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτικής οργάνωσης του αναρχικού χώρου και των καταπιεσμένων» υπογραμμίζει η «Κοινότητα Καταλήψεων Κουκακίου» σε ανακοίνωση που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 

.Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ σημειώνεται ότι στην κατάληψη επί της οδού Ματρόζου μέσα στο κτίριο βρίσκονται αντιεξουσιαστές. Σημειώνεται ότι η αστυνομία στην συγκεκριμένη κατάληψη προχώρησε και σε χρήση κροτίδων κρότου λάμψης.

Τα άλλα κτίρια που εκκενώνονται βρίσκονται στις οδούς Αρβάλης και Παναιτωλίου.

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμοςnewsbeast


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί