Παρουσιάζεται στο Ηράκλειο το βιβλίο του γιατρού Αγ. Αλιγιζάκη

Το Πνευματικό Κέντρο Άνω Βιάννου “Περικλής Βλαχάκης” διοργανώνει βιβλιοπαρουσίαση την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 19.00 στην αίθουσα Μανόλης Καρέλης του Δήμου Ηρακλείου στην οδό Ανδρόγεω. Το βιβλίο που θα παρουσιαστεί έχει τίτλο “Βιαννίτικα Πολιτισμικά Σκιρτήματα τον 20ό και 21ο αι” του γιατρού πολιτισμολόγου Αγησίλαου Κ. Αλιγιζάκη, ο οποίος το συνέγραψε σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες που είχε όλα αυτά τα χρόνια και τους ανθρώπους που μπόρεσε να συναναστραφεί. Ο συγγραφέας προσέφερε το βιβλίο στο Πνευματικό Κέντρο Βιάννου, στο οποίο θα διατεθούν και τα έσοδα από τη διακίνησή του.

 Στην παρουσίαση θα μιλήσουν ο συγγραφέας και η Δρ Ελληνικής Φιλολογίας – εκπαιδευτικός Αταλάντη Μιχελογιαννάκη Καραβελάκη. 

Το βιβλίο έχει θέμα του την πολιτιστική δραστηριότητα που αναπτύχθηκε στη Βιάννο κατά τον προηγούμενο αιώνα και τις αρχές του 21ου και αναφέρεται σε τρεις σπουδαίες προσωπικότητες Βιαννιτών που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην πνευματική ανάπτυξη της περιοχής, τους αείμνηστους Γεώργιο Χρηστάκη, Μανόλη Στρατάκη και Σάββα Πετράκη.

 Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα με βιαννίτικες κοντυλιές.


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί