Δυναμικό συλλαλητήριο των φοιτητών στην Αθήνα

Πάνω από 1.000 φοιτητές και φοιτήτριες διαμαρτυρήθηκαν και σήμερα ενάντια στα ψηφισμένα μέτρα του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση του ασύλου και την εξίσωση των τίτλων κολεγίων με των ΑΕΙ αλλά και στο νεοφιλελεύθερο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των Πανεπιστημίων και του ασύλου.

Σύμφωνα με την «Εφ.Συν.», οι διαδηλωτές, μέλη φοιτητικών συλλόγων, του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, φώναξαν συνθήματα υπέρ του ασύλου, κατά της υπουργού Παιδείας και τις διαγραφές φοιτητών με το ν+2 στο όριο φοίτησης.

Το καθιερωμένο πλέον συλλαλητήριο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στα Προπύλαια αφού πέρασε μπροστά από τη Βουλή πριν ομάδα διαδηλωτών κατευθυνθεί στο Πολυτεχνείο για να πραγματοποιήσει συνέλευση σχετικά με την πορεία των κινητοποιήσεων και την αυριανή επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το σχέδιο νόμου, που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Παιδείας και προωθεί την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ με μοχλό τη σύνδεση της χρηματοδότησης με την αξιολόγηση, συζητήθηκε στη σύνοδο των πρυτάνεων (29-30/12) έξω από την οποία διαμαρτυρήθηκαν εκατοντάδες νέοι που δέχτηκαν επίθεση από τις δυνάμεις των ΜΑΤ με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Διαμαρτυρία για το λοκ άουτ στη Νομική, μικροφωνική στην ΑΣΟΕΕ

Στο μεταξύ φοιτητές της Νομικής Αθηνών καταγγέλλουν το λοκ άουτ, που για ακόμα μια φορά επιβλήθηκε για τις 5 και 6 του μήνα ενόψει της 6ης Δεκέμβρη, κάνοντας λόγο για προκλητική απόφαση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του φοιτητικού συλλόγου τονίζει ότι «η Διοίκηση φαίνεται ότι εναρμονίζεται πλήρως με τις επιταγές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας η πολιτική όχι μόνο τσακίζει τις σπουδές και το μέλλον μας, αλλά για να την υλοποιήσει εφαρμόζει ταυτόχρονα το δόγμα “Νόμος και τάξη” στην κοινωνία».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί