Κρήτη: Σήμερα η δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό γιατρού που υπερασπίστηκε μετανάστες – Πολύς κόσμος στην παράσταση αλληλεγγύης (Φωτο)

Σήμερα, Τετάρτη 13/11/2019 εκδικάζεται στο Εφετείο Χανίων η έφεση που άσκησαν οι καταδικασμένοι για την δολοφονική επίθεση στον Ιατρό Δημήτρη Μακρέα.

Την 25η Μαρτίου του 2015, ο Δημήτρης ξυλοκοπήθηκε άγρια και πισώπλατα, από ομάδα ανθρώπων, επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες, έκανε δηλαδή το αυτονόητο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

«Στις μέρες μας, οι φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές, τα περιστατικά ρατσιστικής και φασιστικής βίας στην πόλη και την Χώρα μας συνεχώς αυξάνονται.

Οφείλουμε ως κοινωνία, ως πολίτες να πάρουμε θέση, να σηκώσουμε ανάστημα στο μίσος, στην βία, στην ανοχή και στην συγκάλυψη, οφείλουμε να πάρουμε θέση, μα ταυτόχρονα να κάνουμε και πρόταση.

Και η πρόταση μας είναι η Αλληλεγγύη.

-Δηλώνουμε την συμπαράστασή και την αλληλεγγύη μας στο φίλο, συνάδερφο και συνοδοιπόρο στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χανίων Δημήτρη Μακρέα.

-Ζητάμε την καταδίκη των ενόχων ως παραδειγματισμό για να μη ξανασυμβούν αντίστοιχες φασιστικού τύπου δολοφονικές επιθέσεις.

Καλούμε σε παράσταση αλληλεγγύης στα Δικαστήρια, την Τετάρτη 13/11/2019 στις 11.00.»

Αρκετός κόσμος στα Δικαστήρια, στην παράσταση αλληλεγγύης

Παρά την κακοκαιρία, αρκετός κόσμος βρέθηκε έξω από το Εφετείο Χανίων, με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι καταδικασμένοι για την δολοφονική επίθεση εναντίον του γιατρού, πριν από 4 χρόνια, ζητώντας την καταδίκη των ενόχων ως παραδειγματισμό για να μη ξανασυμβούν αντίστοιχες φασιστικού τύπου δολοφονικές επιθέσεις, όπως αυτή της 25ης Μαρτίου 2015. 

Το βράδυ εκείνο,  λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης , ο γιατρός που υπηρετούσε τότε στο Ακρωτήρι Χανίων, δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, στην οδό Δασκαλογιάννη στην πλατεία της Σπλάντζιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, ο γιατρός είχε εντοπίσει παρέα τεσσάρων νεαρών σε αυτοκίνητο να βρίζουν και να προπηλακίζουν αλλοδαπούς που περνούσαν από την πλατεία της Σπλάντζιας.Όταν ο Μακρέας τους ρώτησε γιατί τους βρίζουν, οι νεαροί βγήκαν από το αυτοκίνητο του επιτέθηκαν χτυπώντας τον με ξύλο, ενώ μετά από παρέμβαση περιοίκων μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε η Aστυνομία, η οποία αναζήτησε τους τέσσερις νεαρούς, ενώ ο γιατρός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Χανίων.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί