Κατηγορεί την αστυνομία για συγκάλυψη ο γιατρός που υπερασπίστηκε μετανάστες και έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού στην Κρήτη

Πολύς κόσμος στην παράσταση αλληλεγγύης

Συγκέντρωση πολιτών φορέων και συλλογικοτήτων πραγματοποιείται από τις 11.00 της Τετάρτης στα Δικαστήρια, στο πλαίσιο της παράστασης αλληλεγγύης και συμπαράστασης στο Δημήτρη Μακρέα.

Δείτε: Κρήτη: Σήμερα η δίκη για τον άγριο ξυλοδαρμό γιατρού που υπερασπίστηκε μετανάστες – Πολύς κόσμος στην παράσταση αλληλεγγύης (Φωτο)

Παρά την κακοκαιρία, αρκετός κόσμος βρέθηκε έξω από το Εφετείο Χανίων, με αφορμή τη σημερινή εκδίκαση της έφεσης που άσκησαν οι καταδικασμένοι για την δολοφονική επίθεση εναντίον του γιατρού, πριν από 4 χρόνια, ζητώντας την καταδίκη των ενόχων ως παραδειγματισμό για να μη ξανασυμβούν αντίστοιχες φασιστικού τύπου δολοφονικές επιθέσεις, όπως αυτή της 25ης Μαρτίου 2015. 

Το βράδυ εκείνο,  λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης , ο γιατρός που υπηρετούσε τότε στο Ακρωτήρι Χανίων, δέχθηκε χωρίς κανένα λόγο επίθεση από αγνώστους, στην οδό Δασκαλογιάννη στην πλατεία της Σπλάντζιας.

Ο κ. Μακρέας έκανε λόγο σήμερα για κοινωνική δικαίωση, ενώ περιγράφοντας το περιστατικό είπε πως εκείνο το βράδυ δέχθηκε μια πισώπλατα απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση από ομάδα ομάδα ατόμων για την οποία ακόμα δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση για ποιο λόγο έγινε.

Ο κ. Μακρέας τόνισε πως από την πλευρά της αστυνομίας δεν έγινε ποτέ καμία έρευνα για να προκύψει κάποια απάντηση σε οτι αφορά τα αίτια της επίθεσης. Επεσήμανε παράλληλα πως οι τρεις δράστες της επίθεσης οδηγήθηκαν στην δικαιοσύνη, ενώ σε οτι αφορά “τα υπόλοιπα άτομα και το υποστηρικτικό τους περιβάλλον παραμένουν στην αφάνεια καθώς δεν έγινε ποτέ η απαραίτητη αστυνομική έρευνα.”

Μάλιστα ο κ. Μακρέας κατηγόρησε ευθέως τις αστυνομικές αρχές για προσπάθεια συγκάλυψης, λέγοντας πως “παρά το οτι υπήρχε βίντεο με την επίθεση εντούτοις δεν είχε συμπεριληφθεί στην δικογραφία και από την αρχή υιοθετούνταν μια εκδοχή της σύγκρουσης ομάδων που είχε ως συνέπεια τον τραυματισμό μου, κάτι το οποίο είναι εξοργιστικό και ελεεινό”.

zarpanews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί