Νέα επιστολή του Αλ. Τσίπρα στον πρόεδρο της βουλής για την εξαίρεση Πολάκη – Τζανακόπουλου

Σύσκεψη, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε χώρα το πρωί στην Κουμουνδούρου με αντικείμενο τις εξελίξεις και τη στάση του κόμματος στην προανακριτική για τη Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr αποφασίστηκε να σταλεί και νέα επιστολή του πρώην πρωθυπουργού στην οποία θα καλείται ο Κώστας Τασούλας«να παίξει τον θεσμικό του ρόλο» και «να αποκαταστήσει την ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία».

Στο δια ταύτα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αντικατάσταση των δύο μελών της Επιτροπής τα οποία και θα προσέλθουν κανονικά στη πρώτη της συνεδρίαση.

Από εκεί και μετά το ΠτΒ έχει και φέρει την πλήρη ευθύνη για το τι θα συμβεί.

Ο κανονισμός της Βουλής είναι σαφής: ο πρόεδρος της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας έχει την αποκλειστική ευθύνη για τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν.

Οτιδήποτε άλλο συνιστά «πραξικόπημα» της εκάστοτε πλειοψηφίας. Το οποίο μάλιστα, λένε στον ΣΥΡΙΖΑ, εισάγει νέα επικίνδυνα δεδομένα αφού από εδώ και στο εξής η εκάστοτε πλειοψηφία θα μπορεί με το πρόσχημα του μάρτυρα να εξαιρεί κάθε μη αρεστό μέλος της μειοψηφίας.

Δείτε επίσης: Αλ. Τσίπρας στον πρόεδρο της Βουλής: Παράνομη η εξαίρεση Τζανακόπουλου και Πολάκη – Διασαλεύει την κοινοβουλευτική τάξη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί