Επεισόδια και χημικά στο μαθητικό συλλαλητήριο – Μια σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές

Επεισόδια ξέσπασαν στο μαθητικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο κέντρο της Αθήνας.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι κατά τη διάρκεια του μαθητικού συλλαλητηρίου στην Αθήνα, όταν αστυνομικοί προχώρησαν στη ρίψη χημικών με τους συγκεντρωμένους να διαλύονται και να κατευθύνονται προς τις λεωφόρους Πανεπιστημίου και Σταδίου.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα αγνώστων έριξαν πέτρες και μολότοφ εναντίον δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με δακρυγόνα και προχώρησαν σε τέσσερις προσαγωγές.

Η πορεία συνέχισε προς τα Προπύλαια από όπου ξεκίνησε με τη συμμετοχή πάνω από 2.000 διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, και κεντρικό σύνθημα «Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» για να φτάσει με δύναμη και παλμό στο Σύνταγμα.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Οι νέοι και οι νέες διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, όπως η θέσπιση βάσης εισαγωγής του 10 στα πανεπιστήμια και η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά.

Ζητούν επίσης την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία, καθώς πολλά από αυτά αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις με αποτέλεσμα να μην γίνονται ούτε τα βασικά μαθήματα.

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Παράλληλα, συλλαλητήριο έγινε και στη Θεσσαλονίκη όπου οι μαθητές φώναξαν συνθήματα, όπως το εξής: «Στο σάπιο σύστημά σας, σάπια και η Παιδεία. Εμείς ονειρευόμαστε μια άλλη κοινωνία».

Μια σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές 

Σε μια σύλληψη και τέσσερις προσαγωγές, προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που έγιναν στην περιοχή της Ομόνοιας, μετά την ολοκλήρωση του μαθητικού – φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο συλληφθείς συμμετείχε σε επίθεση ομάδας ατόμων με πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών δυνάμεων.

Το σχολείο παλιών και νέων κυβερνήσεων δεν μας κάνει

Ακολουθεί το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Ένας μήνας ανοιχτά σχολεία…

 ….Μάθημα, παπαγαλία, αποστήθιση και κρύος ιδρώτας μήπως ξεχάσουμε το «και». Έτσι προετοιμάζονται οι μαθητές για να πάνε για μάθημα. Η καθημερινότητα μια ακριβοπληρωμένη διαδρομή σπίτι- σχολείο- φροντιστήριο. Οι γονείς να πληρώνουν το φροντιστήριο και οι μαθητές να αγχώνονται να εξασφαλίσουν μία θέση στο Πανεπιστήμιο.

…Σχολεία έτοιμα να γκρεμιστούν, καθηγητές να κάνουν αυτοψία σε σχολεία μήπως υπάρχουν ρωγμές από τον σεισμό, μαθητές να συστεγάζονται, τμήματα και ειδικότητες να συγχωνεύονται, σχολεία να κάνουν διπλοβάρδιες, σοβάδες να  πέφτουν στα κεφάλια των μαθητών, κατεστραμμένα εργαστήρια, χωματερές δίπλα σε οικισμούς!

Ένας μήνας… που μιλάνε αυτοί! Μιλάει το σχολείο που έχουν φτιάξει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, χειροτέρεψε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Νόμο Γραβρόγλου  και θέλει να αποτελειώσει η ΝΔ! Το σχολείο των μνημονιών διαρκείας, το σχολείο των κατευθύνσεων της Ευρωπαικής Ένωσης, το σχολείο που μας εξοντώνει, μας στερεί μόρφωση και γνώση, είναι ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο που λίγοι τα βγάζουν πέρα.

Τώρα θα μιλήσουμε εμείς!

Αυτό το σχολείο εμείς θα το αλλάξουμε!

Αυτή την πραγματικότητα εμείς θα την αλλάξουμε!

Είμαστε εμείς που καθυστερήσαμε μέσα απ’ τον αγώνα και τον συντονισμό μας ένα νομοσχέδιο που ήταν από χρόνια προαποφασισμένο! Δεν επιτρέψαμε το κλείσιμο δεκάδων ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ! Κατακτήσαμε το 10% εισαγωγής των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στα Πανεπιστήμια! Παλιότερα δεν επιτρέψαμε την κατάργηση των επαναληπτικών εξετάσεων, “αποσύραμε” την Τράπεζα Θεμάτων. Ξέρουμε πλέον ότι τα Υπουργεία και οι κυβερνήσεις φοβούνται τον συντονισμό και τον αγώνα μας! Φοβούνται τη δύναμή μας!

Τώρα δε θα τους αφήσουμε να ορίσουν το μέλλον μας!
Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν κι άλλα εμπόδια στην παιδεία και τις ζωές μας!

Εφημερίδα των Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί