Σαφές μήνυμα του προέδρου της ΡΑΕ στην κυβέρνηση για το καλώδιο της Κρήτης και την προστατευόμενή της εταιρεία

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση της ΝΔ έστειλε χθες  ο πρόεδρος της ΡΑΕ, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Δρ. Νικόλαος Μπουλαξής (είναι στη θέση αυτή από τον Ιούνιο του 2015), με αφορμή το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής και το ρόλο που έπαιξε ως αντιπολίτευση η ΝΔ, υπονομεύοντας, την πραγματικότητα, το έργο, με τη στήριξη στην ιδιωτική EuroAsia.

Αναφερόμενος στη διασύνδεση της Κρήτης, ο πρόεδρος της ΡΑΕ, σημείωσε ότι είναι «ανάγκη το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα, χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση και όλοι οι φορείς θα πρέπει να συμβάλλουν σε αυτό». Ξεκαθάρισε πως «δεν χωρούν παλινδρομήσεις, ή άλλου είδους προσκόμματα που οδήγησαν σε αναίτιες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου. Προέχει η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος που προφανώς πραγματοποιείται με την ταχεία υλοποίησή του. Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες διασυνδέσεις των νησιών», είπε και υπενθύμισε ότι απόφαση της ΡΑΕ, είναι: η διασύνδεση του συνόλου των νησιών, πλην του Καστελόριζου και του Αη Στράτη από το Αιγαίο, και των Οθωνών και της Ερεικούσσας από το Ιόνιο, με στόχευση την ολοκλήρωσή τους μέχρι το 2030.

Η κυπριακών συμφερόντων ιδιωτική εταιρεία EuroAsia, που έχει τη στήριξη της ΝΔ εδώ και χρόνια (προφανώς στη λογική της θεοποίησης του ιδιωτικού κεφαλαίου), ακόμα και αυτή την ώρα με συνεχείς δικαστικές προσφυγές προσπαθεί να μπλοκάρει το έργο της μεγάλης διασύνδεσης. Την περασμένη Πέμπτη ήταν προγραμματισμένη συζήτηση στο ΣτΕ με αφορμή προσφυγή της κατά του έργου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία, που θεωρούσε ότι θα ήταν ο φορέας του έργου, αποδείχτηκε τόσο με στοιχεία όσο και στην πορεία των διαδικασιών, ότι δεν είχε ποτέ την οικονομική δυνατότητα να στηρίξει το έργο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στέλεχος του ΑΔΜΗΕ είχε αποκαλύψει τον Νοέμβριο του 2018 ότι η εταιρεία Euroasia Interconnector Ltd, την οποία την ίδια περίοδο υποστήριζαν συμφέροντα εντός της Κομισιόν, στις συζητήσεις με τον ΑΔΜΗΕ για τη συγκρότηση της εταιρείας ειδικού σκοπού, είχε προτείνει το σχήμα να έχει αρχικό κεφάλαιο… 24.000 ευρώ για να ένα έργο που θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ!

Κι όμως αυτή την εταιρεία υποστηρίζει η ΝΔ, η οποία μάλιστα τον Δεκέμβριο του 2018 κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή υπέρ της εταιρείας! Τη θέση της ΝΔ εξέφρασε στη βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστα Σκρέκας, για να απαντήσει ο τότε υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης ότι είναι πολύ επικίνδυνες οι απόψεις της ΝΔ για το εθνικό συμφέρον, ενώ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ο κ. Σκρέκας και το κόμμα του ευθυγραμμίζονται με τις απόψεις του Eurasia. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η «προχωράμε μόνοι μας το καλώδιο της Κρήτης», μέσω του ΕΣΠΑ.

Δείτε επίσης

Για χάρη εταιρείας με ανύπαρκτα κεφάλαια μπλοκάρει το καλώδιο της Κρήτης η Κομισιόν!- Τί αποκαλύπτει στέλεχος του ΑΔΜΗΕ

Ο περίεργος ρόλος της Κομισιόν και η υπονόμευση της ενεργειακής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής

Πώς η ΝΔ υπονομεύει και το καλώδιο Κρήτη- Αττική, στηρίζοντας τα συμφέροντα ιδιωτικής εταιρείας!

Η εκλεκτή της ΝΔ εταιρεία επιχειρεί να μπλοκάρει δικαστικά το καλώδιο Κρήτη- Αττική, μόλις εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ!

Τα fake news της διαπλοκής: Πώς ανακάλυψαν… «κυβερνητικό σκάνδαλο» στο καλώδιο της Κρήτης! (εικόνες)

Η προσφυγή της EuroAsia (εκλεκτής της ΝΔ) στο ΣτΕ για το καλώδιο της Κρήτης- Τί θα πράξει η κυβέρνηση;

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί