Πάρτι του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ

Μεγάλος νικητής ο ΟΦΗ στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο, για τη δεύτερη αγωνιστική της Super League 1. Η ομάδα της Κρήτης νίκησε με 3-1, με δύο γκολ του Μάνου (33′ και 49′) κι ένα του Τσιλιανίδη (58′). Ο Παναθηναϊκός μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα (85′).

Σε… παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε ο ΟΦΗ το σημερινό ματς με τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο, όπως μαρτυράει και το υπέρ του 3-1, για τη δεύτερη αγωνιστικής της Super League 1. 

Ο Μάνος σκόραρε στο 33’ και στο 49’, ενώ σέρβιρε ,κι ένα ακόμα γκολ, στον Τσιλιανίδη στο 58ο λεπτό κι ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, που περιλάμβανε αρκετή χρήση του VAR από τον διαιτητή Τζήλο, σε όλες τα περιπτώσεις με ορθά αποτελέσματα! 

Οι «πράσινοι» ήταν, από την αρχή ως το τέλος του αγώνα, «σκιά» του εαυτού τους κι έφτασαν να αποδοκιμαστούν από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, όχι μόνο όταν το σκορ… ξέφυγε.

 Με τον Μακέντα να πετυχαίνει ξανά με πέναλτι το γκολ του Παναθηναϊκού, όπως και στη Λαμία, στο 85ο λεπτό αλλά να είναι… αργά. Ενώ, μέσα σε όλα, στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουρμπέλης αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα και θα λείψει από το εκτός έδρας ματς με τον Άρη… 

Αντιθέτως, οι Κρητικοί διέγνωσαν τα αδύναμα σημεία του αντιπάλου τους, ήταν… φαρμάκι στις αντεπιθέσεις τους, χωρίς παράλληλα να κινδυνεύσουν στην άμυνα, και έφυγαν από την Αθήνα δίκαια αλλά και… εύκολα με το «τρίποντο», επαναλαμβάνοντας την περυσινή τους επιτυχία με το ίδιο μάλιστα σκορ!

Μαύρος… ΟΦΗ «έφαγε» τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ!

Το ματς: 

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έδειξε την διάθεση να μπει δυνατά και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ αλλά ήταν ο ΟΦΗ εκείνος που όσο περνούσε η ώρα φάνταζε πιο πιθανό να σκοράρει… 
Ελέγχοντας πλήρως τον χώρο της μεσαίας γραμμής και παράλληλα τον ρυθμό του αγώνα, οι φιλοξενούμενοι επεδίωξαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο αντίπαλός τους δεν είχε παιχνίδι ούτε από τον άξονα, αλλά ούτε και από τα άκρα, ενώ αντιθέτως είχε και τεράστια «τρύπα» στο κέντρο! 

Η πρώτη καλή φάση καταγράφηκε μόλις στο 7ο λεπτό, για λογαριασμό του ΟΦΗ, με τον Διούδη να σταματάει με τη βοήθεια και του αριστερού δοκαριού το πολύ καλό σουτ του Ναμπί. 
Ακολούθησαν δύο… παραλίγο φάσεις για το «τριφύλλι», με τον Μακέντα να κάνει… τσαφ στο 17’ και να μην πιάνει την κεφαλιά στο 29’, ενώ ο Μάνος… προειδοποίησε, βγαίνοντας στην κόντρα και σουτάροντας άστοχα στο 30ο λεπτό. 

Τρία λεπτά μετά, ήρθε και το… φυσιολογικό 0-1, με τον Μάνο να καλύπτεται όταν υποδέχεται τη μπάλα, από την πάσα του Τσιλιανίδη, να νικάει τον Διούδη στο τετ α τετ και να ανοίγει το σκορ για τον ΟΦΗ, ενώ η ορθότητα του γκολ… πιστοποιήθηκε και μέσω του VAR! 

Αμέσως μετά το γκολ, ο Γιώργος Δώνης ζήτησε από τους… εξαφανισμένους Κολοβό και Χατζηγιοβάνη να αλλάξουν πλευρές, αλλά και πάλι βελτίωση δεν υπήρξε για την ομάδα του, που αδυνατούσε να φτιάξει μια καλή φάση, ενώ δεχόταν εύκολα αντεπιθέσεις. 

Αντιθέτως, μάλιστα, ήταν οι Κρητικοί εκείνοι που πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, στο 43’, το οποίο όμως ακυρώθηκε με τη χρήση VAR, για επιθετικό φάουλ του Γιαννούλη στον Μακέντα…

 Στην επανάληψη, κι ενώ θα περίμενε κανείς μια αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού, τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα… Ο ΟΦΗ μπήκε με εμφανή διάθεση να… ακολουθήσει την πεπατημένη και στην πρώτη του επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ, πέτυχε το 0-2, στο 49’! 

Με τον Μάνο να σκοράρει -πως αλλιώς;- στην αντεπίθεση, μετά το λάθος του Νούνες, κι ενώ με τη χρήση του VAR αποδεικνύεται ότι ο Πούγγουρας τον κάλυπτε στην αρχή της φάσης…

 Με την ψυχολογία των παικτών του Γιώργου Σίμου… στα ύψη και τις αποδοκιμασίες από τον κόσμο του «τριφυλλιού» να… δίνουν και να παίρνουν, ήταν θέμα χρόνου ο ΟΦΗ να βάλει κι άλλο γκολ, με βάση την εικόνα του αγώνα. 

Όπως κι έγινε στο 58ο λεπτό, με τον Μάνο να γίνεται… πασέρ αυτή την φορά, μετά από μια ακόμα λάθος αντίδραση του Νούνες, δίνοντας στον επερχόμενο Τσιλιανίδη να βάλει κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, κάνοντας το 0-3! 

Ακολούθως, ο Δώνης γύρισε το σύστημα του ΠΑΟ σε 4-4-2, με την είσοδο του Μολό στο ματς, περνώντας τον Κουρμπέλη στα στόπερ, όμως ο ΟΦΗ συνέχεια να ελέγχει την κατάσταση με βάση την εξαιρετική αμυντική του λειτουργία. 

Οι γηπεδούχοι σημείωσαν ένα γκολ με πολύ ωραίο σουτ του Δώνη, στο 65’, που όμως δεν μέτρησε αφού νωρίτερα είχε υποδειχθεί κόρνερ, με τη μπάλα να βγαίνει σύμφωνα με το VAR, ενώ ο ίδιος παίκτης αστόχησε ανενόχλητος με κεφαλιά μέσα στην περιοχή. 

Οι αποδοκιμασίες συνεχίζονταν σε κάθε ευκαιρία και το μόνο που κατάφερε, τελικά, ο Παναθηναϊκός ήταν να σκοράρεις το 85’, με πέναλτι του Μακέντα, το οποίο κέρδισε ο Περέα σε ανατροπή του από τον Μαρινάκη δύο λεπτά νωρίτερα… 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Παναθηναϊκός (4-3-3): Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Νούνες (60’ Μολό), Ινσούα, Κουρμπέλης, Ζαχίντ, Δώνης, Κολοβός (70’ Περέα), Μακέντα, Χατζηγιοβάνης (46’ Μπουζούκης). 

ΟΦΗ (4-2-3-1): Σωτηρίου, Μαρινάκης, Νάστος, Γιαννούλης (78’ Μπράουν), Κοροβέσης, Νέιρα, Μεγιάδο, Τσιλιανίδης, Ναμπί (86’ Σακόρ), Σεμέδο, Μάνος (90’ Φιγκερέιδο). 
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας). 

sport-fm.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί