«Ενάντια στη λήθη»: Πορεία διαμαρτυρίας για την αποφυλάκιση Κορκονέα (βίντεο – φωτογραφίες)

(φωτογραφίες – βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας)

Στη σκιά της fast track αποφυλάκισης του Επαμεινώνδα Κορκονέα, πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το βράδυ της Τετάρτης 31/7, στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογίου. Το κάλεσμα απηύθυναν μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη».

Ακολούθησε πορεία η οποία, σύμφωνα με χρήστες των social media, βρήκε μπροστά της τον φραγμό των ΜΑΤ στη Χαριλάου Τρικούπη:

Η πορεία, αφού διέσχισε την οδό Σόλωνος, επέστρεψε στα Εξάρχεια.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα
Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, πλήθος και υπαίθριες δραστηριότητες

Αναλυτικά το κάλεσμα:

«Το αίμα δεν είναι νερό – Η μνήμη δεν είναι σκουπίδι

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την απόφαση «χάδι» στον Κορκονέα

Η απόφαση του Μεικτού Εφετείο Λαμίας για τον Κορκονέα αποτελεί πρόκληση. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε στην καταδίκη-«χάδι» σε δεκατρία χρόνια του δολοφόνου αστυνομικού όπως επίσης και η αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Στέλνουν το μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά.

Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει ότι η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας. Για εμάς όμως το αίμα δεν είναι νερό, η μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

Έντεκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη τίποτα δεν έχει ξεχαστεί, κανένας δεν έχει συγχωρεθεί.

Έντεκα χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη γνωρίζουμε καλά ότι το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους.

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου στις 8:00μμ συγκεντρωνόμαστε στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Τζαβέλλα και Μεσολογγίου).

Για τη μνήμη, τη δικαιοσύνη την αξιοπρέπεια»

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες

left.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί