Φρίκη προκαλεί η απολογία του 27χρονου

«Ζητώ συγγνώμη, δεν ήξερα τι έκανα»

Γύρισε και με κοίταξε τραυματισμένη στο χώμα, μετά το πρώτο χτύπημα. Θυμάμαι το βλέμμα της. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Της κόπηκε το αυτί από το δεύτερο «πέρασμα». Τότε αποφάσισα να την πάω στο καταφύγιο. Την βίασα τρείς φορές. Μετά την πέταξα…»

Με την ανατριχιαστική αυτή περιγραφή ο 27χρονος Γιάννης Παρασκάκηςπαραδέχθηκε στους αστυνομικούς τον σατανικό τρόπο με τον οποίο παγίδευσε και εξουδετέρωσε την αντίσταση της 60χρονης αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον, πριν προβεί στις φρικιαστικές του πράξεις. Την απολογία του δημοσιεύει η εφημερίδα Real News.

Με απόλυτη ψυχραιµία και χωρίς να δείχνει ότι το έχει µετανιώσει, τουλάχιστον µέχρι εκείνη τη στιγµή, ο Παρασκάκης διηγείται βήµαβήµα στους «παγωµένους» άνδρες της Ασφάλειας Χανίων πώς βασάνισε και σκότωσε την άτυχη Αµερικανίδα.

Αρχικά ο δράστης δήλωσε άγνοια στους ανακριτές του για την εξαφάνιση της βιολόγου, αλλά στη συνέχεια υπέπεσε σε πολλές αντιφάσεις σχετικά µε τις κινήσεις του και την παρουσία του σε επίµαχα σηµεία, όπως το πολεµικό καταφύγιο στο Κολυµβάρι, µε αποτέλεσµα να παραδεχθεί την ενοχή του.

«Την είδα γύρω στις 3 το µεσηµέρι να τρέχει φορώντας αθλητική φόρµα. ∆εν υπήρχε κανείς άλλος στον δρόµο. Ηθελα να βρω µία γυναίκα να κάνω σεξ, γι’ αυτό είχα πάρει το αµάξι και οδηγούσα στον δρόµο. Την αιφνιδίασα χτυπώντας την µε το αµάξι. Ηθελα να την ακινητοποιήσω. Οταν έπεσε στο έδαφος µατωµένη, γύρισε και µε κοίταξε. Τότε αποφάσισα να την ξαναπατήσω. Εβαλα όπισθεν και οι τροχοί του αυτοκινήτου πέρασαν από πάνω της.

Της κόπηκε το αυτί και ούρλιαζε από τον πόνο», ανέφερε µε κυνικό ύφος ο 27χρονος. Μετά το εγκλωβισµό της 60χρονης στους τροχούς του δράστη, ο Παρασκάκης πήρε την απόφαση να τη µεταφέρει σε ερηµικό σηµείο για να συνεχίσει την αποτρόπαιη δράση του. Σύµφωνα µε όσα περιέγραψε στους αστυνοµικούς, «θυµήθηκα πως είχα στο αµάξι µία οµπρέλα θαλάσσης. Εβγαλα το κάλυµµα και το έστρωσα στο πορτµπαγκάζ για να µη µείνουν αίµατα. Την έβαλα µέσα και έριξα και το κοµµένο αυτί. Ηταν ζωντανή και πάλευε». Ο δράστης του πρωτοφανούς εγκλήµατος αποµακρύνθηκε από το σηµείο και αφού οδήγησε περίπου 10 χιλιόµετρα, έφθασε στο παλιό γερµανικό καταφύγιο.

Εκεί πάρκαρε το όχηµά του, δίπλα από την τρύπα που γνώριζε πολύ καλά από παλαιότερη εξερεύνησή του ότι υπήρχε εκεί, και έβγαλε από το πορτµπαγκάζ την αιµόφυρτη γυναίκα. Σύµφωνα µε τις εκτιµήσεις των αστυνοµικών, αν και βαρύτατα τραυµατισµένη, η Αµερικανίδα συγκέντρωσε όσες δυνάµεις τής είχαν αποµείνει και προσπάθησε να αντισταθεί στον δράστη και να σώσει τη ζωή της. Μάταια, όµως, καθώς εκείνος ήταν αποφασισµένος να ολοκληρώσει τις αρρωστηµένες του σεξουαλικές ορέξεις. «Αντιδρούσε, αλλά την κρατούσα γερά. Σχεδόν παλεύαµε και της έσφιγγα τον λαιµό για να την ακινητοποιήσω. Τη βίασα κατά φύση και παρά φύση τρεις φορές.

Την έσυρα κοντά στο φρεάτιο και την πέταξα µέσα στην τρύπα. Εριξα πάνω της το κάλυµµα της οµπρέλας και ό,τι σκισµένα ρούχα υπήρχαν γύρω-γύρω…», παραδέχεται ο Γ. Παρασκάκης, σοκάροντας τους αστυνοµικούς µε την περιγραφή του. Τέσσερις ηµέρες µετά, οι ερασιτέχνες σπηλαιολόγοι ανακαλύπτουν το άψυχο σώµα της Αµερικανίδας, ενώ η Σήµανση εντοπίζει και φωτογραφίζει βασικά πειστήρια της δολοφονίας που διέπραξε ο δράστης.

Η παλέτα με την οποία ο 27χρονος δολοφόνος έκλεισε την είσοδο στη σπηλιά
Το σημείο που πέταξε το άψυχο σώμα της καθηγήτριας, αφού το τύλιξε με το κάλυμμα της ομπρέλας
Τα ίχνη από τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Τα φωτογραφικά αυτά ντοκουµέντα, που παρουσίασε εχθές η Realnews, είναι το κάλυµµα της οµπρέλας µέσα στη σπηλιά στο οποίο τύλιξε το άψυχο σώµα της 60χρονης, η παλέτα που ο 27χρονος κάλυψε το φρεάτιο και τα ίχνη από τις ρόδες του Ι.Χ. µε το οποίο µετέφερε την καθηγήτρια στο παλαιό γερµανικό καταφύγιο.

Τα λάθη

Μετά τις αρρωστηµένες του πράξεις, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, ο Παρασκάκης προσπάθησε να σβήσει τα στοιχεία που θα µπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν. Οπως αποκάλυψε και ο ίδιος στους αστυνοµικούς, η πρώτη του κίνηση ήταν να εξαφανίσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία του εγκλήµατος από το αυτοκίνητό του.

Ετσι, µετέβη στο νεκροταφείο της περιοχής για να πλύνει απο τη βρύση που υπάρχει εκεί το πορτµπαγκάζ στο οποίο υπήρχαν αίµα και ίχνη DNA. Στην προσπάθειά του αυτή, το έπλυνε τρεις φορές χρησιµοποιώντας ταυτόχρονα χλωρίνη, αφήνοντας όµως το υπόλοιπο εσωτερικό και το εξωτερικό του Ι.Χ…. βρόµικο, γεγονός που προκάλεσε τις πρώτες βάσιµες υποψίες στους έµπειρους αστυνοµικούς. Επιπλέον, πέρασε µε ασβέστη όλο τον χώρο της βρύσης, ώστε να αποκλείσει το ενδεχόµενο να ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά αποτυπώµατά του.

Ωστόσο, οι Αρχές είχαν στα χέρια τους και άλλα ντοκουµέντα που τον καθιστούσαν βασικό ύποπτο της δολοφονίας. Στο σηµείο που είχε επιτεθεί αρχικά στην Αµερικανίδα υπήρχαν τα ίχνη από τα ελαστικά του Ι.Χ., ενώ τα ίδια ίχνη υπήρχαν γύρω και από την τρύπα που βασανίστηκε µέχρι θανάτου η 60χρονη. Ακόµα, κάµερα είχε καταγράψει τον Παρασκάκη να οδηγεί στον δρόµο προς το γερµανικό καταφύγιο, ενώ ο ίδιος επέµενε ότι δεν είχε την επίµαχη ηµέρα επισκεφθεί την περιοχή. Στη διάρκεια της αστυνοµικής έρευνας βρέθηκε αίµα στο παπούτσι του δράστη που στάλθηκε για ανάλυση DNA, ενώ οι άνδρες της Ασφάλειας Χανίων πληροφορήθηκαν ότι ο Παρασκάκης -µετά το έγκληµα- είχε καταφύγει σε συγγενικό του σπίτι όπου και έπλυνε τα ρούχα του.

Κατά τη σκιαγράφηση του προφίλ του ύποπτου της δολοφονίας, ο 27χρονος είχε συγκεντρώσει τις υποψίες των αστυνοµικών Αρχών, καθώς τους ήταν γνωστός από το παρελθόν ως ηδονοβλεψίας, ενώ πριν από έναν χρόνο είχε συλληφθεί για εµπρησµό µετά από καταγγελίες περιοίκων. Τότε ο Παρασκάκης είχε παραδεχτεί την ενοχή του, λέγοντας στους αστυνοµικούς ότι του άρεσε πολύ να ακούει τον ήχο από τις σειρήνες των οχηµάτων της Πυροσβεστικής.

«Σαολίν» Υπερδραστήριος, φωτογραφιζόταν µε διάφορους επώνυµους, επιδιώκοντας την προσωπική προβολή, ενώ δήλωνε λάτρης των πολεµικών τεχνών, φορώντας τις εντυπωσιακές στολές των µοναχών Σαολίν. Μάλιστα, ο Γ. Παρασκάκης πριν από χρόνια είχε επισκεφθεί την Κίνα προκειµένου, όπως έλεγε στο φιλικό του περιβάλλον, να ζήσει σε ναό Σαολίν, αλλά και να µυηθεί στον τρόπο σκέψης και εκπαίδευσης των µαχητών µοναχών, αν και γιος ο ίδιος του ιερέα του χωριού στο οποίο µεγάλωσε.

Οι φίλοι του στο Facebook έφθαναν τους 4.000, ενώ ανάλογες επιδόσεις δηµοφιλίας είχε και στην πλατφόρµα του YouTube, όπου διατηρούσε κανάλι µε πολλές αναρτήσεις και αρκετές προβολές. Στα βίντεο εµφανιζόταν να σπάει κοµµάτια ξύλων µε τα… γεννητικά του όργανα, ενώ σε άλλο έσπαγε τούβλα, χωρίς όµως πάντα να τα καταφέρνει. Οσοι γνώριζαν τη φιλοσοφία των αυθεντικών µοναχών Σαολίν καυτηρίαζαν τα «κατορθώµατά» του, αλλά εκείνος συνέχιζε απτόητος. Γιος ιερέα, βύθισε στην απόγνωση τη νεαρή σύζυγο και τα δύο µωρά τους, που µετά τις αποκαλύψεις κατέφυγαν σε συγγενικά τους πρόσωπα σε κατάσταση απόγνωσης. «Ποτέ δεν είχαµε αντιληφθεί πως το παιδί ήταν άρρωστο. Ηταν ένας ήρεµος άνθρωπος που τραβούσε συχνά βίντεο και µας τα έδειχνε.

Τις ανιψιές µου, που µένουν από πάνω, και τη γυναίκα µου δεν τις ενόχλησε ποτέ. Τόσο καιρό δεν έδειχνε το οτιδήποτε, ήταν φυσιολογικός. Η κόρη µου είναι σοκαρισµένη, όλο κλαίει και το µόνο που της είπε, είναι ότι «ναι, το έκανα», ανέφερε ο πεθερός του δράστη.

Ανείπωτος πόνος

Σε απέραντη θλίψη έχει βυθιστεί η οικογένεια της άτυχης βιολόγου Σούζαν Ιτον, τα µέλη της οποίας έφθασαν στην Κρήτη αµέσως µετά την απρόσµενη εξαφάνισή της. Η αποκάλυψη της δολοφονίας και του βιασµού της από τον δράστη συγκλόνισε την οικογένεια, µε πολλά από τα µέλη της να καταρρέουν απο την αναγγελία του τραγικού γεγονότος. Κοντά τους βρέθηκαν συνάδελφοι της Αµερικανίδας βιολόγου, αλλά και πολλοί ντόπιοι που τους συµπαραστάθηκαν στις δύσκολες ώρες που περνούσαν. «Θρηνούµε όλοι για τη θεία µου.

Η απώλειά της µας έχει συγκλονίσει. Οι άνθρωποι στην Κρήτη ήταν πολύ εγκάρδιοι και προστατευτικοί µαζί µας. Θα είµαστε πάντα πολύ ευγνώµονες για τη στήριξη που µας έδωσαν όλο αυτό το διάστηµα», ανέφερε στην «R» η Ικε Μπρόντας, ανιψιά της άτυχης βιολόγου.

«Συγγνώμη…» ζητά ο δολοφόνος

«ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ, ζητάω συγγνώμη από όλους. Εκείνη τη στιγμή δεν ήξερα τι έκανα. Ξέρω ότι το τίμημα που θα πληρώσω θα είναι ακριβό», δήλωσε ο Γ. Παρασκάκης στην «R» μέσω του δικηγόρου του, αμέσως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια που διέταξε την προφυλάκισή του.

«Ο εντολέας μου, όπως και προανακριτικώς κατά την απολογία του στην Ασφάλεια Χανίων, ομολόγησε τα αδικήματα ως προς τα πραγματικά περιστατικά και αποδέχθηκε όλες τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Ζητήσαμε -και νομίζω ότι είναι απολύτως λογικό- να διενεργηθεί και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη», δήλωσε στην «R» ο συνήγορός του, Παντελής Ζέλιος.

Real News


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί