Ο υπόδικος της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, «αγκάθι» για την Ευρωβουλή

Είναι από τους βασικούς κατηγορούµενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Βαρύνεται µε τις κατηγορίες για συµµετοχή στην εγκληµατική οργάνωση αλλά και για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ωστόσο ο Γιάννης Λαγός θα είναι ο νέος ευρωβουλευτής του µορφώµατος στη νέα σύνθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παρόλο που η ΧΑ µείωσε στο µισό τη δύναµή της, το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου προσέλκυσε τις ψήφους των χρυσαυγιτών.

Οµως ο Γ. Λαγός είναι υπόδικος και έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ούτε αυτό, ούτε οι εις βάρος του κατηγορίες δεν αποτέλεσαν πρόβληµα για τους ψηφοφόρους. Και αυτό γιατί, ως είθισται στο µόρφωµα, τις αποφάσεις τις λαµβάνει ο αρχηγός, ο οποίος και δίνει γραµµή στα µέλη του που τον ακολουθούν πιστά.

Στις Βρυξέλλες, ήδη εκλεγµένοι ευρωβουλευτές αλλά και δηµοσιογράφοι από τον διεθνή Τύπο, που γνωρίζουν ποιος είναι ο νέος ευρωβουλευτής της ΧΑ, έχουν αρχίσει να προβληµατίζονται σχετικά µε το τι θα γίνει και αν τελικά θα καταφέρει να φτάσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Πέρα από το θέµα της νοµιµότητας, υπάρχει και ένα ηθικό ζήτηµα. Είναι κατηγορούµενος στην πιο εµβληµατική δίκη κατά του νεοναζισµού στην Ευρώπη, µε δράσεις όπως η δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα τάγµατα εφόδου. Πώς µπορεί απλώς να περπατάει ελεύθερος στους διαδρόµους της Ευρωβουλής;» είπε ένας από αυτούς. Από το 2015, όταν αποφυλακίστηκε λόγω παρέλευσης του εξαµήνου, στον Γ. Λαγό επιβλήθηκαν αυστηροί όροι.

Οι πιο βασικοί ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η µη συµµετοχή του σε δηµόσιες συναθροίσεις, ενώ του έχει επιβληθεί επίσης να δίνει το «παρών» στο αστυνοµικό τµήµα της περιοχής του. Συνεπώς για να ταξιδέψει σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο θα πρέπει να κάνει αίτηµα για άρση του περιοριστικού όρου της εξόδου από την Ελλάδα.

πηγή: Έθνος

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί