4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου: Τί απαντά στο Candiadoc ο διευθυντής για τα προβλήματα στο σχολείο

Από τον διευθυντή του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου, Αδάμ Γιαχνάκη, πήραμε την απάντηση που ακολουθεί, σε σχέση με τις αναφορές πολιτών για τα προβλήματα του σχολείου.

Δείτε: Ηράκλειο: Στο σχολείο οι σοβάδες απειλούν… τα κεφάλια τους και μαζεύουν τα νερά της βροχής με κουβάδες! (φωτο)

Διαβάστε την απάντηση

Με αφορμή τα όσα είδαν το φώς της δημοσιότητας το Σάββατο 16/3/2019 και αφορούν τα κτηριακά προβλήματα του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου, νιώθω την υποχρέωση ως Δ/ντης του σχολείου να ενημερώσω τον πολίτη ή τους πολίτες που από ανησυχία και ενδιαφέρον, όπως δηλώνουν, προέβηκαν στην παραπάνω δημοσίευση, τα εξής:
Υπηρετώ στο 4ο Γυμνάσιο τα τελευταία 20 χρόνια, από τα οποία τα 10 τελευταία ως Υποδιευθυντής και στη συνέχεια ως Διευθυντής και είμαι σε θέση να γνωρίζω τα πράγματα καλύτερα από τον καθένα.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν συσσωρευμένα, χρονίζοντα κτηριακά προβλήματα τα οποία οφείλονται, κατά τη γνώμη μου, στην παλαιότητα του κτηρίου (κτίστηκε τη δεκαετία του 1970, περίπου μισό αιώνα πριν ) και στην έλλειψη επαρκούς συντήρησης από τις υπο-στελεχωμένες, εδώ και χρόνια, υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες έχουν την ευθύνη συντήρησης 135 σχολείων.
Μέχρι πρότινος, ενημερώναμε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου για τα αιτήματα αποκατάστασης φθορών και συντήρησης, είτε εγγράφως , είτε τηλεφωνικά αν επρόκειτο για κάτι έκτακτο. Οι υπηρεσίες άλλοτε ανταποκρίνονται άμεσα, άλλοτε με καθυστέρηση λόγω των πολυπληθών αιτημάτων και του ελάχιστου προσωπικού και άλλοτε πραγματοποιούνται αυτοψίες, όπως πρόσφατα του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών ή μηχανικών και τεχνιτών με την δέσμευση για την άμεση αποκατάσταση των κτηριακών προβλημάτων του Σχολείου.
Αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες υγρομόνωσης σε διάφορα σημεία του Σχολείου υπό την επίβλεψη του Δήμου, ο οποίος έχει την τελική ευθύνη για την ποιοτική και έντεχνη εκτέλεση των εργασιών. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να μην δηλώνουμε ειδικοί και να αφήσουμε να ολοκληρωθούν απρόσκοπτα οι εργασίες, χωρίς υποδείξεις για το χρόνο και τον τρόπο εκτέλεσής τους.
Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στην αίθουσα διδασκαλίας που απεικονίζεται στις φωτογραφίες του δημοσιεύματος να υπάρχουν κουβάδες για τα όμβρια ύδατα. Η αίθουσα αυτή χτίστηκε μεταγενέστερα από το αρχικό κτήριο (πριν 25 χρόνια περίπου) και, ίσως λόγω συστολής – διαστολής, παρουσιάζει κάποιες φορές εισροές όμβριων υδάτων. Οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν ανταποκριθεί πολλές φορές στο παρελθόν μονώνοντας τη στέγη της. Φέτος το πρόβλημα ήταν εντονότερο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, όποτε ήταν εφικτό, μεταφέραμε τους μαθητές σε άλλη αίθουσα, μέχρι να περάσει ο χειμώνας και να γίνει εκ νέου μόνωση. Ελπίζουμε σε πλήρη αποκατάσταση της μόνωσης της αίθουσας με τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Τελειώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές και τους γονείς-κηδεμόνες τους του τμήματος που στεγάζεται σε αυτή την αίθουσα, οι οποίοι αντιμετώπισαν το πρόβλημα με κατανόηση και υπομονή.

Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ 4ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Αδάμ Γιαχνάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί