Γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας: Ανασύρθηκαν οι σοροί και των τεσσάρων αγνοουμένων (Βίντεο & φωτο)

Μέσα στο όχημα που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του Γεροπόταμου εντοπίστηκαν νεκροί και οι τέσσερις αγνοούμενοι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Kαι οι τέσσερις σοροί ανασύρθηκαν από το όχημα, το οποίο επίσης ανασύρθηκε από τα νερά του Γεροπόταμου.

Δείτε: Εντοπίστηκε το αυτοκίνητο των αγνοουμένων – Βρέθηκαν δύο σοροί (Φωτο)

Η δραματική ιστορία πίσω από την τραγωδία των 4 αγνοουμένων στον Γεροπόταμο…

Όπως αναφέρει το ant1news.gr, το αυτοκίνητο είχε καλυφθεί από τα νερά και τις λάσπες του Γεροπόταμου και οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων επικεντρώθηκαν εξ αρχής στην ανάσυρσή του.

Τα τέσσερα πτώματα μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στην συνέχεια θα μεταφερθούν στο Ιατροδικαστικός Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ, για ιατροδικαστική εξέταση.

Όπως διαπιστώθηκε, κανένας από τους τέσσερις δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας, ενώ από τις τούμπες που πήρε το αυτοκίνητο, είναι δύσκολο να διαπιστωθεί το ποιος οδηγούσε και ποιος καθόταν σε ποια θέση.

οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στην συνέχεια θα μεταφερθούν στο Ιατροδικαστικός Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ, για ιατροδικαστική εξέταση.

Αγνοούμενοι - Μεσαρά

Μέσα στο ΙΧ που παρασύρθηκε τη νύχτα του Σαββάτου βρίσκονταν η 30χρονη Ροδούλα Τσαγκαράκη, ο 29χρονος σύζυγός της Κωνσταντίνος Γιαννακάκης, η 21χρονη αδελφή της Μαριλένα και η 58χρονη μητέρα της, Μαρία Χατζηπάνου.

Αγνοούμενοι - Μεσαρά

Η 30χρονη οδηγός του οχήματος είχε καλέσει την Αστυνομία λίγο πριν από τη 1 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν συνειδητοποιήσε τον κίνδυνο που αντιμετώπιζαν, απευθύνοντας δραματική έκκληση προς τις Αρχές. Λίγα λεπτά αργότερα είχε καλέσει το 100 ο άνδρας της, ενημερώνοντας για την τοποθεσία τους.

Κρήτη - Γεροπόταμος - έρευνες - αυτοκίνητο

Σε μικρή απόσταση από το σημείο όπου είχε γίνει η τελευταία κλήση εντοπίστηκε το αυτοκίνητο της οικογένειας, σε δύσβατο σημείο μέσα στο Γεροπόταμο.

Η οικογένεια, που δεν ήταν από την περιοχή, είχε πάει σε έναν γάμο, αφήνοντας το έξι μηνών μωρό της στους γονείς του 29χρονου.

Αγνοούμενοι - Μεσαρά

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 100 άνδρες της Πυροσβεστικής. «Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά επώδυνες. Πεζοπόρο τμήμα σήμερα, που η στάθμη του νερού έπεσε, εντόπισαν το όχημα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδακης που ευχαρίστησε και συνεχάρη τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες.

Κρήτη - Γεροπόταμος - έρευνες - αυτοκίνητο

Ο διοικητής Π.Υ Ηρακλείου, Γ. Τσικαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, ενώ διευκρίνησε ότι είναι παρακινδυνευμένο να πει, πώς κάθονταν τα άτομα μέσα στο όχημα: «Οι συνθήκες, η λάσπη, το νερό και η θολούρα, δεν επιτρέπουν αυτή την ώρα να πούμε κάτι με ακρίβεια» εξήγησε ο κ. Τσικαλάς.

Κρήτη - αγνοούμενοι - Γοργοπόταμος - Μεσσαρα - αυτοκίνητο

 

Το γεγονός επιβεβαίωσε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία:

 

 

Με πληροφορίες από ant1news.gr, φωτο: INTIMEnews, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί