Φυλάκιση 18 μηνών και πρόστιμο 7.500 ευρώ στον “μοναχό” Κλεομένη (Βίντεο)

Βαριά «καμπάνα» επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας στον ρασοφόρο, γνωστό και ως «μοναχό», Κλεομένη, για τους βανδαλισμούς στους οποίους προέβη στο μνημείο των Λαρισαίων Εβραίων μαρτύρων του Ολοκαυτώματος.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί το καλοκαίρι του 2017, στην ομώνυμη πλατεία του Ολοκαυτώματος, στη Λάρισα.

Ο ρασοφόρος, -που έχει συχνά πρωταγωνιστήσει σε βίντεο με φθορές σε μηχανήματα ανάληψης τραπεζών και σε υποδομές κινητής τηλεφωνίας- εμφανιζόταν, τότε, σε βίντεο να καθυβρίζει τους Εβραίους, να πετά αυγά στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, καθώς και να το φτύνει και να το κλωτσά.

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο πρόεδρος της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας, Μωυσής Μαγρίζος, ο οποίος τόνισε ότι «τα είδαμε όλα από την κάμερα που έχουμε αλλά και μετά στο βίντεο που ανέβασε ο ίδιος. Πως ενώ τα κάνουν, τα διαφημίζουν κιόλας;» αναρωτήθηκε.

Το δικαστήριο τελικά τον καταδίκασε, ερήμην, σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, επιδικάζοντας, επιπλέον, πρόστιμο ύψους 7.500 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο μνημείο θεωρείται ως ύψιστης σημασίας καθώς είναι το πρώτο που αναγέρθηκε στην Ελλάδα για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει πολλάκις διευκρινίσει ότι ο «πάτερ Κλεομένης» δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία -κύκλοι της Συνόδου τον κατατάσσουν στους «παλαιοημερολογίτες»-, ενώ έχει αποδοκιμάσει τις πράξεις του.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί