Πολυαισθητηριακά Εργαστήρια Ευαισθητοποίησης Παιδιών από το Διαβάζω για τους Άλλους

Σε αυτή την ερώτηση θα απαντήσουν μικρά παιδιά που το επόμενο διάστημα θα συμμετέχουν στη σειρά πολυαισθητηριακών εργαστηρίων που ξεκινά να υλοποιεί το Διαβάζω για τους Άλλους.

Με τη μέθοδο του θεατρικού παιχνιδιού, τα παιδιά θα αρχίσουν να ξετυλίγουν το κουβάρι της τυφλότητας και μέσα από τη δραματοποίηση μιας φανταστικής ιστορίας να συζητούν και να εκφράζουν τις σκέψεις τους για όλα όσα τα απασχολούν. Σκοπός της δράσης είναι τα παιδιά να αυξήσουν την ενσυναίσθησή τους σχετικά με τους τυφλούς ανθρώπους, να μάθουν να συνεργάζονται μαζί τους και τελικά να προστεθεί ένα λιθαράκι στον αγώνα για την μείωση των φαινομένων αποκλεισμού των ατόμων με απώλεια όρασης.

Το πρώτο πολυαισθητηριακό εργαστήριο του Διαβάζω για τους Άλλους, σε συνεργασία με τον οργανισμό Black Light (πρώην Dialogue in the Dark), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019 με παιδιά-εθελοντές από το Χαμόγελο του Παιδιού. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν άλλες 4 παρόμοιες δράσεις ευαισθητοποίησης στην Αθήνα, 3 στο Ηράκλειο Κρήτης και 2 στα Χανιά.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Σημεία Στήριξης”, που συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, τη Φιλανθρωπική Οργάνωση Hellenic Hope, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και το Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Σχετικά με το Διαβάζω για τους Άλλους

Το Διαβάζω για τους Άλλους ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2015 στην Αθήνα με πρωταρχικό στόχο τον εμπλουτισμό της ακουστικής βιβλιοθήκης των τυφλών μέσω της ηχογράφησης παντός είδους αναγνωσμάτων από εθελοντές αναγνώστες.

Σε δεύτερο χρόνο προέκυψε η ανάγκη πραγματοποίησης ζωντανών αναγνώσεων σε χώρους γηροκομείων, νοσοκομείων, σωφρονιστικών ιδρυμάτων, σε σπίτια φιλοξενίας παιδιών και κατ’ οίκον αναγνώσεων σε άτομα με αναπηρία και δυσκολίες κίνησης ή όρασης.

Οι δράσεις μας στοχεύουν τόσο στη ψυχαγωγία, όσο και στη ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων μέσα από το πλαίσιο των θεραπευτικών αναγνώσεων.

Αξίες μας είναι η ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, η συνεργατικότητα και η ανάπτυξη της ιδέας του εθελοντισμού.

Όραμα του Οργανισμού είναι οι άνθρωποι με προβλήματα όρασης να έχουν ίσες ευκαιρίες στη γνώση και στη μάθηση”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί