Επί τάπητος οι κτιριακές υποδομές της Π.Ε. Ηρακλείου

Οι δημόσιες κτιριακές υποδομές της Π.Ε. Ηρακλείου και η δυνατότητα δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων, αποτέλεσαν θέμα συνάντησης του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Γιάννη Χαρωνίτη.

Για το Κέντρο Υγείας του Δήμου Φαιστού, ο κ. Χαρωνίτης ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη ότι η ΚΤΥΠ ΑΕ εξετάζει τη δυνατότητα για την κατασκευή του σε οικόπεδο του Δήμου Φαιστού. Σχετικά με την μελέτη του έργου, αναμένεται να γίνει επικαιροποίηση ήδη υφιστάμενης από άλλο έργο, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και επιπλέον να είναι δυνατή η εφαρμογή της σε  οικόπεδο του Δήμου.

Ο κ. Βαρδάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις φοιτητικές εστίες, ενώ όπως ενημερώθηκε από τον κ. Χαρωνίτη, η ΚΤΥΠ Α.Ε. αξιολογεί τη δυνατότητα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ανέγερση νέων φοιτητικών εστιών σε οικόπεδο του Πανεπιστημίου. Η ανέγερση των νέων εστιών αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τη δομή της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Φορέα (ΣΔΙΤ).

Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους, αυτό θα εξαρτηθεί από το πότε θα υπογραφή η προγραμματιστική σύμβαση μεταξύ της ΚΤΥΠ Α.Ε. και του Πανεπιστημίου Ηρακλείου Κρήτης. Στόχος είναι αυτό να γίνει αρχές του 2019, οπότε σε συνδυασμό με την υπαγωγή του έργου στον νόμο 3383/2005, εκτιμάται ότι η ημερομηνία διαθεσιμότητας των νέων φοιτητικών εστιών να υπάρξει μέσα στο 2023.

Ο χρόνος της Τεχνικής Διαχείρισης (διορθωτική συντήρηση, υποστήριξη της λειτουργίας του κτιρίου, ενεργειακή διαχείριση καθορισμός και υγιεινής) μετά την υλοποίηση των εστιών θα είναι για 25 έτη.

Στη συνάντηση επίσης τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Ε. Ηρακλείου με τη σχολική στέγη. Συγκεκριμένα, για το Δημοτικό Σχολείο Βοριζίων Δήμου Φαιστού, ο κ. Χαρωνίτης τόνισε ότι για να ξεκινήσει η συνεργασία της ΚΤΥΠ Α.Ε. με τον Δήμο Φαιστού για την ανέγερση νέου κτιρίου, θα πρέπει ο Δήμος αφενός μεν να ολοκληρώσει τις διαδικασίες πιστοποίησης της καταλληλότητας του οικοπέδου, της έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού, να εκδοθεί το αντίστοιχο Φ.Ε.Κ. για τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου και να γίνει επίσης η σύνταξη τοπογραφικού. Στη συνέχεια θα πρέπει να διαβιβάσει τα απαιτούμενα έγγραφα στην ΚΤΥΠ Α.Ε. μαζί με τους τίτλους ιδιοκτησίας του οικοπέδου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί