Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία για την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία, μέσω της οποίας σχολιάζει την χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ ήταν χαρακτηριστική και δυστυχώς επιβεβαιώνει στο έπακρο τις καταγγελίες μας για μια ομάδα στη διοίκηση του κέντρου που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργατών, έχει κάνει κουρελόχαρτο το καταστατικό του ΕΚΗ, κάνει ουσιαστικά «ότι γουστάρει» προκειμένου να διατηρήσει τις καρέκλες που τόσο απλόχερα τους χάρισε η μεγαλοεργοδοσία.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ κατέθεσαν στη συνεδρίαση τα αυτονόητα ερωτήματα που προκύπτουν μπροστά στις συνεδριακές διαδικασίες express που ετοιμάζει η πλειοψηφία της διοίκησης.

Α) Γιατί ο Πρόεδρος του ΕΚΗ, κατά παράβαση του καταστατικού του ΕΚΗ, ανακοινώνει όχι με απόφαση ΔΣ αλλά με δελτίο τύπου την διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου;

Αυτά λένε είναι ψέματα.

Β) Γιατί αρνείται να συνεδριάσει διαπαραταξιακή επιτροπή που θα ελέγξει τα πρακτικά των σωματείων, και θα εισηγηθεί στο ΔΣ για τον καθορισμό του σώματος με το οποίο θα γίνει το Συνέδριο;  Πως γίνεται να πηγαίνουμε σε συνέδριο και τα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ να μην ξέρουν ποιος είναι ο αριθμός των σωματείων στη δύναμη του, πόσους αντιπροσώπους εκλέγουν και ποιο θα είναι το σώμα του συνεδρίου; !!!!

Η απάντησή τους είναι ότι τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΕΚΗ δεν έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν το ποια σωματεία είναι στη δύναμη του λόγω … προσωπικών δεδομένων!!!! Ούτε από ποιους και πόσους εργαζόμενους εκλέχτηκαν και απαρτίζονται.!!!

Γ) Τι θα γίνει με τα σωματεία που έχουν να κάνουν αρχαιρεσίες από το 2012 και το 2013, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στη δύναμη του ΕΚΗ;  Τι θα γίνει με αρκετά σωματεία που κατά παράβαση της νομοθεσίας δεν έχουν επιδώσει πρακτικά αρχαιρεσιών στο πρωτοδικείο, θα τα επιδώσουν ώστε να συμμετάσχουν στο συνέδριο;   Τι θα γίνει με σωματεία που είναι εκπρόθεσμα; Θα συμμετάσχουν στο συνέδριο με τους αντιπροσώπους τους κατά παράβαση του καταστατικού;

Καμία απάντηση.

Δ) Τι θα γίνει με περιπτώσεις συναδέλφων εκλεγμένων συνδικαλιστών, ακόμα και μελών του ΔΣ του ΈΚΗ που είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή συνταξιούχοι; Θα συμμετάσχουν κανονικά στο συνέδριο του ΕΚΗ;

Την απάντηση την έδωσε ένας εξ’ αυτών, μόνιμος υπάλληλος της Περιφέρειας, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είναι δημόσιος υπάλληλος, πλην όμως έχει ειδική άδεια για να κάνει και τον ιδιωτικό υπάλληλο… Η φαντασία του εργοδοτικού συνδικαλισμού ξεπερνάει κάθε όριο.

Ε) Τι θα γίνει με τα σωματεία που έχουν επιβεβαιωθεί εκτεταμένες νοθείες. Θα συμμετάσχουν κανονικά στο συνέδριο;

Που τις είδατε τι νοθείες είναι η απάντηση; Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να κάνουν παρέμβαση στο Πρωτοδικείο για να μην αφήνουν σε εκλεγμένους συνδικαλιστές το δικαίωμα να παίρνουν τα πρακτικά των αρχαιρεσιών και να ελέγχουν τη νομιμότητά τους, με το πρόσχημα των … προσωπικών δεδομένων. Βασική τους βέβαια καούρα είναι να συνεχίσουν την ασυδοσία στις νοθείες χωρίς να ελέγχονται από κανένα. Νιώθουν εκτεθειμένοι με τις αποκαλύψεις της ΔΑΣ-ΕΚΗ σε μια σειρά σωματεία.

Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μας απειλούν με μηνύσεις γιατί βγάζουμε στη φόρα τις νοθείες τους.

Η μικρή ομάδα που λυμαίνεται το ΕΚΗ αυτή την περίοδο επιχειρεί πέρα από κάθε προηγούμενο να πραγματοποιήσει ένα συνέδριο πέρα και μακριά από τα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζομένων, με σώμα αντιπροσώπων που θα αποφασίζει αυτή, χωρίς αναστολές και δημοκρατικές διαδικασίες με μοναδικό σκοπό την διατήρηση της «καρέκλας» προκειμένου να τρώνε οι ίδιοι για να κρατάνε την εργατική τάξη του νομού υποταγμένη, συμβιβασμένη, συμπορευόμενη και συντασσόμενη κάτω από ξένη σημαία.

Δεν πρέπει να τους περάσει!!!

Καλούμε την εργατική τάξη του νομού να μην επιτρέψει τον εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο Συνέδριο του ΕΚΗ, την Τετάρτη 07/11/2018 και ώρα 17:30, με προσυγκέντρωση στο Πάρκο Γεωργιάδη και οργανωμένα να το παρακολουθήσουν, να δουν με τα ίδια τους τα μάτια την κατρακύλα του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Να απαιτήσουν συνέδριο ανοιχτό, με δημοκρατικές διαδικασίες που θα κάνει απολογισμό, θα μεταφέρει την πείρα από τους αγώνες που δόθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, θα συζητάει και θα σχεδιάσει τη δράση του κινήματος στο νομό για τα επόμενα χρόνια, την επιτυχία των απεργιακών μαχών του επόμενου διαστήματος για την υπογραφή ΕΓΣΣΕ στα 751€ μεικτά και κλαδικών συμβάσεων με αυξήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί