Ποια νυχτερινά καταστήματα στο Ηράκλειο καταγγέλλουν οι “Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης”

Την προβληματική κατάσταση που επικρατεί με την φασαρία που δημιουργείται από καταστήματα διασκέδασης στο κέντρο του Ηρακλείου, καταγγέλλουν με νέα ανακοίνωσή τους οι Πολίτες κατά της Ηχορύπανσης Ηρακλείου.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή τους οι πολίτες αναφέρουν:

Είναι γνωστό πόσο προβληματική είναι η κατάσταση στο κέντρο του Ηρακλείου (συχνά και  σε άλλες περιοχές). Σ’ αυτό το σημείωμα αναφέρουμε μόνο συγκεκριμένες πηγές ηχορύπανσης  από καταστήματα διασκέδασης που δημιουργούν τρομερή ενόχληση στους περιοίκους και προκαλούν με την ασυδοσία τους:

  1. Το «Sabbia», Επιμενίδου 7-9. Ολονύχτια αφόρητη ηχορύπανση.
  2. Δίπλα στον Αγ. Τίτο, Παπαγιάμαλη 3, το εστιατόριο «Dish», τα βράδια που βάζει μουσική, (συχνά όλη νύχτα).
  3. Μιλάτου 10 το «Χάλαβρο»
  4. Μιλάτου 14 το «Ελληνάδικο»
  5. Μιλάτου 16 το Clubaki.  
  6. Στην περιοχή  Μπεντεβή, Κλεάνθη 9,  η καφετέρια «Simple Café» στο ισόγειο πολυκατοικίας (!!!) προκαλεί ολονύχτια τρομερή ηχορύπανση στους ενοίκους.

Κάποιες περιπτώσεις θα μπορούσαν να διορθωθούν αν υπήρχε καλή διάθεση από τους υπεύθυνους, π.χ. στις περιπτώσεις 3 & 4 το  πρόβλημα υπάρχει γιατί αφήνουν ανοιχτή την πόρτα για μεγάλο διάστημα (ενώ έχουν καλή μόνωση).

Πέρα από όποιες ενέργειες κάνουμε ως σύλλογος, καλούμε  όλες τις αρχές που έχουν αρμοδιότητα στον έλεγχο της λειτουργίας αυτών των μαγαζιών να δουν ουσιαστικά το θέμα της προστασίας των περιοίκων και όχι να κυκλοφορούν «χαρτούρα»  χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί