Κ. Παπακώστα: Να καταργηθεί ο Νόμος Παρασκευόπουλου

Την κατάργηση του Νόμου Παρασκευόπουλου προτείνει με συνέντευξή της στο Πρώτο Θέμα η Κατερίνα Παπακώστα. Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη  εκφράζει την πεποίθηση ότι θα υπάρξει συνεννόηση στο θέμα, ενώ δεν παραλείπει να σχολιάσει και τη δράση του Ρουβίκωνα, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει η πολιτεία «να τους στέλνει τον λογαριασμό» των καταστροφών, που προκαλούν.

«Ο νόμος Παρασκευόπουλου αφορά το σωφρονιστικό σύστημα, την κατάσταση των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, τις ποινές, τον σωφρονιστικό κώδικα. Η δουλειά της αστυνόμευσης και της ασφάλειας των πολιτών είναι άλλης τάξεως ζήτημα. Η Δικαιοσύνη, όταν προσάγονται και συλλαμβάνονται, κάνει τη δουλειά της» αναφέρει η κ. Παπακώστα.

Σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι «συλλαμβάνονται πέντε και έξι φορές τα ίδια άτομα, επειδή υπάρχει ο νόμος αυτός», τονίζει: «Στο θεσμικό κομμάτι θα συνεννοηθούμε. Εγώ γι’ αυτό μετέχω στην κυβέρνηση. Επειδή πιστεύω στην εθνική συνεννόηση. Και επειδή πιστεύω στο “όλοι μαζί μπορούμε”. Πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος νόμος πρέπει να καταργηθεί».

Σημειώνει ότι θα υποστηρίξει την πρότασή τους και προσθέτει ότι πως και  ο ίδιος ο κ. Παρασκευόπουλος έχει πει κάτι που είναι προς τιμήν του: «Παιδιά, αυτό ήταν ένα μέτρο, ένας νόμος που είχε να πιλύσει μια σειρά από ζητήματα αποσυμφόρησης των σωφρονιστικών καταστημάτων. Έκλεισε τον κύκλο του και τέλος».

«Εγώ θέλω να είμαι δίκαιη με τους πολιτικούς μου αντιπάλους. Δεν θέλω με ψέματα να οικοδομώ την πολιτική μου σταδιοδρομία, πολύ περισσότερο που εδώ, όπως βλέπετε πίσω μου, υπάρχει μια εθνική αποστολή. Υπάρχει σημαία. Η ελληνική σημαία στα γραφεία των υπουργών» σημειώνει η υφυπουργός.

Όσον αφορά στη δράση του Ρουβίκωνα, η κ. Παπακώστα σχολιάζει: «Μου μοιάζουν με παλιούς κομματάρχες κακιάς κοπής, οι οποίοι τι θέλουν; … Τα φώτα της επικοινωνίας πάνω τους για τους δικούς τους λόγους. Θα δούμε στη συνέχεια ποια είναι η στόχευσή τους».

Και συμπληρώνει: «Αν θέλουν να κατέβουν κάποιοι στις εκλογές και να αναμετρηθούν, ας το κάνουν. Και δεύτερον, αυτό δεν γίνεται με βανδαλισμούς και καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Γιατί στο ποινικό κομμάτι μπορούν να μένουν στο επίπεδο του πλημμελήματος, αλλά από τη στιγμή που κάνουν ζημιές και οι ίδιοι λένε ότι έκαναν αυτές τις ενέργειες, τότε να τους στείλουμε και τον λογαριασμό».

Τονίζει δε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνεται ζημιά στην εικόνα της χώρας.

naftemporiki.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί