Τη Δημοκρατία δεν την διαπραγματευόμαστε!

Του Φίλιππου Βαμβουκάκη

 

«…Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξανάρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές».

Τάδε έφη Μάκης Βορίδης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ…

Πέρα από την αντιδημοκρατικού τύπου αυτή δήλωση, που αποτελεί προσπάθεια συμφιλίωσης της κοινής γνώμης με την προοπτική ολοκληρωτικού τύπου ακροδεξιών καθεστώτων και λογικές δικτατορίσκων, επαναφέρει την ελληνική Δεξιά σε αυτό το οποίο δε μπόρεσε ποτέ ουσιαστικά να ξεπεράσει: Μεταμορφώνεται σε κρίσιμες στιγμές σε μια κάστα, που καθοδηγείται από το ρεβανσισμό, που απεχθάνεται τα δικαιώματα και την ίδια την αστική δημοκρατία. Έρχεται σχεδόν νομοτελειακά ξανά στον αφρό και ηγεμονεύει αυτός ο συρφετός που δεν ξεπέρασε ποτέ τα σύνδρομα του εμφυλίου. Χρησιμοποιεί επιλεκτικά ένα ψευδεπίγραφο φιλοευρωπαϊκό προσωπείο, ενώ τα χνώτα του αναδύουν φαιά μπόχα!

Είναι αυτή η παράταξη, που αγκάλιασε διαχρονικά, σμιλεύτηκε και κυριαρχείται από πρόσωπα με φοβικά σύνδρομα, θρησκόληπτους, μισαλλόδοξους, ανθρώπους γεμάτους συμπλέγματα, προκαταλήψεις και περιφρόνηση για τη δημοκρατία και το λαό. Από ανθρώπους με τη νοοτροπία του αφεντικού, που έχει δικαίωμα ακόμα και πάνω στις ζωές των πληβείων…

Είναι η παράταξη που ποτέ δεν προχώρησε σε ουσιαστική αυτοκριτική και κάθαρση από τα κατάλοιπα του εμφυλίου, του δοσιλογισμού, των νοσταλγών της επταετίας, των ρατσιστικών δηλητηρίων και των κάθε λογής τραμπούκων.

Σήμερα δηλώνουν έτοιμοι να ενεργήσουν ακόμα και με πραξικοπηματικό τρόπο προκειμένου η Αριστερά να μην ξανάρθει στην εξουσία…

Φανταστείτε τι θα είχε γίνει εάν η αριστερά και οι ιδέες της είχαν πράγματι κυριαρχήσει και κατακτήσει την εξουσία!

Είναι λοιπόν ελαττωματικές οι θέσεις της αριστεράς γιατί κατά τη γνώμη τους ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να ανταγωνίζεται στυγνά ο ένας τον άλλον και ο αδύναμος να συντρίβεται. Αυτό είναι το κύριο δόγμα. Ο δημόσιος τομέας, δηλαδή η αλληλέγγυα κοινότητα των πολιτών, αποτελεί ελαττωματική διάσταση και πρέπει να ξεριζωθεί μια για πάντα.

Δηλαδή και ο Χριστός στον οποίο με κάθε ευκαιρία υποκριτικά ομνύουν θα έπρεπε βάση της διδασκαλίας του να εξοστρακιστεί και να αποβληθεί ως ελαττωματικός… Αν και αυτός είναι ακίνδυνος, γιατί δεν απαιτεί μερίδιο πραγματικής υλικής εξουσίας. Το κάνουν για λογαριασμό του διάφοροι άθλιοι “ιερωμένοι” της συνομοταξίας Βορίδη.

Είναι ελαττωματικές οι θέσεις για κοινωνική δικαιοσύνη, για συμμετοχή των πολιτών, για ισονομία και ισότητα, για φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, για σεβασμό στο περιβάλλον, για μια κοινωνία αλληλέγγυα και ενεργή.

Και είναι φυσιολογικές οι θέσεις της περιχαράκωσης, του εθνοκεντρισμού και όχι του ανθρωποκεντρισμού, η ανάπτυξη σε βάρος των αδύναμων και του περιβάλλοντος, η ταύτιση με το πιο επιθετικό και αντιπαραγωγικό κεφαλαιοκρατικό σύστημα.

Μια κοινωνία που θα δομείται πάνω σε διαχωριστικές γραμμές για το ποιοι θα έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, στην υγεία, σε καθαρό περιβάλλον, σε δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, στην ασφάλεια, στα κοινά αγαθά, για το ποιος δικαιούται δια να ομιλεί και δια να ζει…

Ελεύθερο μόνο το ασύδοτο κεφάλαιο και τα πιστά του σκυλιά…

Οι υπόλοιποι ελαττωματικοί και επικίνδυνοι…

Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να κατανοήσουμε ποιος πρεσβεύει τι σε αυτόν τον τόπο και κύρια όσοι έχουν εσχάτως γοητευτεί από τις φοβερές ιδέες του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Στην ουσία ο Μητσοτάκης αποτελεί το βραχίονα – μαριονέτα της λεγόμενης “επιχειρηματικότητας” εκπροσωπώντας εργολαβικά τα συμφέροντα του μεγάλου αρπακτικού κεφαλαίου της χώρας, ενώ οι διάφοροι Βορίδηδες θα εξουσιάζουν από τα μετόπισθεν, καθαρίζοντας τους ελαττωματικούς…

Και έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός, ότι ο Μάκης Βορίδης, ως εκπρόσωπος της ρεβανσιστικής φασίζουσας δεξιάς, θεώρησε, ότι ήγγικεν η ώρα να ειπωθούν δημόσια αυτά τα πράγματα, δίχως να ανοίξει μύτη στην παράταξη που έχει εισχωρήσει.

 

ΥΓ1: Και μόνο η αναφορά του όρου ελαττωματικός παραπέμπει σε κάτι μη φυσιολογικό, σε κάτι που χρειάζεται πέταμα… Εκφορά καθαρά ρατσιστικού λόγου, που νομιμοποιείται εφόσον δεν καταδικάζεται από κόμμα, εν δυνάμει συμμάχους του “δημοκρατικού τόξου” και μιντιακό-κοινωνικό και οικονομικό περίγυρο…

ΥΓ2: Βέβαια ο Βορίδης με αυτήν του την κίνηση επέτυχε τη συσπείρωση του χώρου που εμφορείται από προοδευτικές και αριστερές ιδέες. Ταυτόχρονα όμως έθεσε και τις διαχωριστικές γραμμές-όρους, για το ποια παράταξη επιθυμεί να δομήσει ο ίδιος και οι όμοιοί του και με ποια υλικά. Θα αποτελούσε ταυτόχρονα αυτή η κίνηση υπό φυσιολογικές συνθήκες φραγμό για τη μεταπήδηση στη ΝΔ στελεχών με ήπιο φιλελεύθερο προφίλ και ιδέες. Εάν παρόλα αυτά το πράξουν στη βάση του αντισύριζα μένους, θα είναι για πάντα υπόλογοι και στιγματισμένοι.

Γιατί ο λαός τη δημοκρατία δεν τη διαπραγματεύεται!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί