Ευρωπαϊκά προβλήματα για τον κουμπάρο Βαγγέλη!- Μεγάλη εταιρεία δέσμευσε πλοίο του στην Κορέα (φωτο)

Μέχρι τη Νότια Κορέα έχει φτάσει η χάρη του Βαγγέλη Μαρινάκη, κουμπάρου του Κυριάκου Μητσοτάκη! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας (και στην έντυπη και στην ηλεκτρονική της έκδοση) Trade Winds News, το δεξαμενόπλοιό του “Miltiadis Junior” που ανήκει στην εταιρεία Miltiadis Junior Carriers Corp (MJCC) του Β. Μαρινάκη, για οφειλές 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

e8371799d491b22f73403e7a067e29b9

 

Το σκάφος κρατείται στο λιμάνι Daesan από τις 26 Ιουνίου, με βάση απόφαση τοπικού δικαστηρίου, μετά από προσφυγή των Κορεατών αντιπροσώπων της ευρωπαϊκής εταιρείας SK Shipping Europe (SKSE), που εδρεύει στο Λονδίνο. Εκπρόσωπος της τελευταίας από το Λονδίνο δήλωσε ότι η εταιρεία του Μαρινάκη δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της και όφειλε συνολικά 17 εκατομμύρια δολάρια, από τα οποία ρύθμισε τα 7 εκατομμύρια. Έτσι έγινε προσφυγή σε νοτιοκορεατικό δικαστήριο για τα υπόλοιπα 10.

Οι δυο πλευρές θα καταθέσουν αυτές τις ημέρες τις προτάσεις τους, ενόψει της έκδοσης οριστικής δικαστικής απόφασης στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Εκπρόσωπος του Μαρινάκη μίλησε στην εφημερίδα για “λάθος σύλληψη του πλοίου”, που βεβαίως δεν επιβεβαιώνεται από τα μέχρι στιγμής γεγονότα.

Candiadoc με πληροφορίες από Trade Winds News

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί