Έπεσε από κρουαζιερόπλοιο και διεσώθη έπειτα από 10 ώρες στα παγωμένα νερά

Άγνωστη παραμένει η αιτία που είχε ως αποτέλεσμα την πτώση της 46χρονης Kay Longstaff από κρουαζιερόπλοιο. Η γυναίκα εντοπίστηκε στις 11.40 το πρωί, 1.3 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που έπεσε στη θάλασσα.

Bρετανίδα έπεσε από το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Star, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής, 95 χιλιόμετρα μακριά από την Κροατία και επιβίωσε δέκα ώρες στα νερά, πριν την εντοπίσει κροατική σωστική λέμβος. Η 46χρονη Kay Longstaff δεν έδωσε λεπτομέρειες για το πώς βρέθηκε στο νερό, πριν την τελευταία στάση της επταήμερης κρουαζιέρας των 2.300 επιβατών, στη Βενετία.

Βρετανίδα έπεσε από κρουαζιερόπλοιο και διεσώθη έπειτα από 10 ώρες στα παγωμένα νερά

Στην επιχείρηση της διάσωσης που άρχισε στις 08.30 (ώρα Ελλάδας) πήραν μέρος πλοία της ακτοφυλακής, ιδιώτες και ένα αεροσκάφος PC-9. Η γυναίκα εντοπίστηκε στις 11.40, 1.3 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της πτώσης. H Longstaff δήλωσε σε κροατικό τηλεοπτικό σταθμό πως “είμαι πολύ τυχερή που ζω. Έμεινα στο νερό δέκα ώρες μέχρι να με σώσουν αυτοί οι υπέροχοι κύριοι. Καθόμουν στο πίσω μέρος του καταστρώματος και… ναι, ήταν άσχημα”.

Βρετανίδα έπεσε από κρουαζιερόπλοιο και διεσώθη έπειτα από 10 ώρες στα παγωμένα νερά
H στιγμή της διάσωσης ABC.NET.AU

Μέλος του ασθενοφόρου που την πήγε στο νοσοκομείο, είπε πως “μας εξήγησε ότι το γεγονός ότι κάνει yoga τη βοήθησε να κρατηθεί στη ζωή, αφού ήταν σε καλή φυσική κατάσταση. Μας αποκάλυψε πως τραγουδούσε, για να μη νιώθει το κρύο της θάλασσας”. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας της Κροατίας υποστήριξε πως “εξετάσαμε τις κάμερες ασφαλείας του πλοίου, για να δούμε πότε ακριβώς έπεσε στο νερό. Γνωρίζοντας την ακριβή ώρα, καταλάβαμε και πού ακριβώς ήταν το κρουαζιερόπλοιο”. Η βρετανική Πρεσβεία στην Κροατία διεξάγει έρευνα για την αιτία της πτώσης.

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί