H Τουρκία αυξάνει τους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε κάποια εισαγόμενα προϊόντα αμερικανικής προέλευσης, περιλαμβανομένων επιβατικών οχημάτων, αλκοολούχων ποτών και ποικιλιών καπνού, σε μια απάντηση, όπως την χαρακτήρισε ο Τούρκος αντιπρόεδρος, στις εσκεμμένες αμερικανικές επιθέσεις στην τουρκική οικονομία.

Η Τουρκία προχώρησε σε αύξηση των τελωνειακών δασμών σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα «σε αντίποινα στις εσκεμμένες επιθέσεις της αμερικανικής κυβέρνησης στην οικονομία μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι ενέκρινε την επιβολή υψηλότερων επιπρόσθετων δασμών σε εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα από την Τουρκία καθώς κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ των δύο χωρών εξαιτίας του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος συνεχίζει να κρατείται από τις τουρκικές αρχές, καθώς και άλλων διμερών διενέξεων.

Η διαμάχη με την Ουάσινγκτον έχει οδηγήσει τη λίρα σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, με το τουρκικό νόμισμα να χάνει πάνω από το 40% της αξίας της έναντι του δολαρίου φέτος. Χθες Τρτίτη, ανέκαμψε, σημειώνοντας άνοδο περίπου 8%, μετά την είδηση ότι την Πέμπτη προγραμματίζεται τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών προκειμένου να καθησυχάσει τους διεθνείς επενδυτές. Σήμερα το πρωί, η ισοτιμία της διαμορφώθηκε στις 6,4125 λίρες ανά δολάριο, υποχωρώντας από το επίπεδο των 6,3577 λιρών στο οποίο έκλεισε χθες.

Ρόιτερς, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί