Γ.Σταθάκης: Ξεκινάω τις κατεδαφίσεις από παραλίες, εθνικούς δρυμούς και παραδοτέα

«Ξεκινώ τις κατεδαφίσεις από παραλίες, εθνικούς δρυμούς και ‘παραδοτέα’» δηλώνει στο News24/7 ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης, διαβεβαιώνοντας πως το μεγαλύτερο μέρος των θυροκολλήσεων για το γκρέμισμα των αυθαιρέτων θα πραγματοποιηθεί έως το τέλος Αυγούστου και ότι οι πρώτες μπουλντόζες θα μπουν εντός του Σεπτεμβρίου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος, με πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε την Παρασκευή, αναλαμβάνει από την Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση τις αρμοδιότητες για την κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών και κτισμάτων που αποτελούν άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. Τη σχετική εντολή, όπως είχαν αποκαλύψει τα «Παιχνίδια Εξουσίας» στο News24/7, είχε δώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, όταν στην πρόσφατη σύσκεψη στο Λαύριο είχε διαπιστώσει την απροθυμία της Αποκεντρωμένης Αυτοδιοίκησης να προχωρήσει στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων, έστω και αν για αυτά έχουν υπάρξει τελεσίδικες αποφάσεις!

Το υπουργείο Περιβάλλοντος, μάλιστα, όπως αποκαλύπτει το news24/7, ξεκινά τους διαγωνισμούς για την κατεδάφιση, ομαδοποιώντας περίπου 30 αυθαίρετα σε κάθε περιοχή και θέτοντας ένα δεκαπενθήμερο για την κατάθεση προσφορών από τους ιδιοκτήτες των απαιτούμενων μηχανημάτων. Όπως εξηγεί ο Γ. Σταθάκης όλα θα γίνουν απολύτως νόμιμα, ώστε να μην υπάρχει περιθώριο για ενστάσεις και κωλυσιεργίες εκ μέρους των ιδιοκτητών.

Από τον κατάλογο των 3.200 αυθαιρέτων, η κατεδάφιση των οποίων έχει κριθεί τελεσίδικα, τα 700 αφορούν στην πρόσβαση στις παραλίες (υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και γνωστά εστιατόρια) και σε 2.500 δάση.

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, πάντως, απαγορεύει τη διαρροή και δημοσίευση της λίστας των 3.200 αυθαιρέτων που θα κατεδαφιστούν, εκτιμώντας πως κατ’ αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να προστατευτούν τα προσωπικά δεδομένα όσων έχουν αυθαιρετήσει!

news247.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί