Επί τάπητος η λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Θέματα που αφορούν την λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη και εκπροσώπων του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».

Εκ μέρους του Συλλόγου παρέστησαν, ο πρόεδρος κ. Γιώργος Μακράκης, η γραμματέας κα Αναστασία Αράπογλου, η αντιπρόεδρος κα Ρένα Τερζάκη, ο οργανωτικός γραμματέας κ. Βαγγέλης Παπουτσάκης, η ειδική γραμματέας κα Μπεμπέ Δήμητρα και το μέλος κ. Γιώργος Μαζίτσος.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που απασχολούν διαχρονικά τον εκπαιδευτικό κλάδο, όπως το πάγιο αίτημα για μόνιμες προσλήψεις γενικής εκπαίδευσης, καθώς κάθε χρόνο καλύπτονται από το Υπουργείο Παιδείας έγκαιρα μεν αλλά ακόμα και λειτουργικά κενά με διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Κοινός τόπος και των δύο πλευρών αποτέλεσε η ανάγκη στήριξης των παιδιών που χρήζουν ειδική αγωγή, καθώς κάθε χρόνο προκύπτουν αυξανόμενες ανάγκες εκπαιδευτικών, οι οποίες καλύπτονται στο 100% με έκτακτο προσωπικό και υπάρχει ανάγκη διορισμού μόνιμου προσωπικού και σε αυτή τη κατηγορία εκπαίδευσης.

Επίσης, ο Σύλλογος ενημέρωσε τον κ. Βαρδάκη σχετικά με το ζήτημα χαρακτηρισμού των δυσπρόσιτων σχολείων και την αναμοριοδότησή τους, καθώς μετά και την κοινοβουλευτική παρέμβασή του, το Υπουργείο βρίσκεται στο τελικό στάδιο οριστικοποίησης.

Τέλος, συζητήθηκε το πρόβλημα της σχολικής στέγης, καθώς όπως τονίστηκε από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα στον αστικό ιστό του Ηρακλείου, το πρόβλημα είναι εντονότερο, με πολλά μισθωμένα κτήρια τα οποία σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν είναι λειτουργικά και χρηστικά για το διδακτικό και μαθητικό δυναμικό.

Ο κ. Βαρδάκης από την πλευρά του, συμφώνησε για την αναγκαιότητα επίλυσης των χρόνιων ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο και θα προσπαθήσει σε συνεννόηση με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να δημιουργηθούν προοπτικές  για την εξεύρεση λύσεων, ώστε να ξεκινήσει η ερχόμενη εκπαιδευτική χρονιά με ακόμα καλύτερες συνθήκες.

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί