Η Greenpeace έριξε drone με τη μορφή του Σούπερμαν πάνω σε πυρηνικό σταθμό (Bίντεο)

Έναν ιδιαίτερο τρόπο βρήκε η Greenpeace για να δείξει πόσο ευάλωτες είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις σε εξωτερικές επιθέσεις.

Η οργάνωση έριξε ένα drone, με τη μορφή του Σούπερμαν, πάνω στον τοίχο ενός εκ των κτιρίων πυρηνικού σταθμού στο Μπουζί της Γαλλίας, κοντά στη Λιόν.

Το drone, το οποίο το χειριζόταν ακτιβιστής της οργάνωσης, μπήκε σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και συνετρίβη στον τοίχο της δεξαμενής αποθήκευσης των εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων που βρίσκεται δίπλα στον αντιδραστήρα 2.

Η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας EDF επιβεβαίωσε εν μέρει το γεγονός, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι εγκαταστάσεις της είναι ασφαλείς. Η Γαλλία παράγει το 75% της ηλεκτρικής ενέργειάς της από τους 19 πυρηνικούς σταθμούς που διαχειρίζεται η κρατική EDF.

Σύμφωνα με την εταιρεία, δύο drone πέταξαν πάνω από το Μπουζί και η αστυνομία εντόπισε το ένα από αυτά. «Η παρουσία τους δεν είχε καμία επίπτωση στην ασφάλεια των εγκαταστάσεων», ανέφερε στην ανακοίνωση, όπως και ότι θα κάνει καταγγελία στις αστυνομικές αρχές.

Η Greenpeace υποστηρίζει ότι οι αποθήκες εξαντλημένων πυρηνικών καυσίμων –σε μια από τις οποίες συνετρίβη σήμερα ο «Σούπερμαν»– δεν έχουν σχεδιαστεί ώστε να αντέχουν σε εξωτερικές επιθέσεις και είναι τα πιο ευάλωτα κτίρια των πυρηνικών εργοστασίων στη Γαλλία. Η EDF από την πλευρά της επιμένει ότι τα συγκεκριμένα κτίρια είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να αντέχουν σε φυσικές καταστροφές και ατυχήματα.

ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί