Μουντιάλ 2018: Θρίλερ στον 2ο όμιλο – Πέρασαν Ισπανία και Πορτογαλία στα τελευταία λεπτά!

Aνατροπές στα τελευταία λεπτά των δύο αγώνων στον 2ο όμιλο και έτσι η Ισπανία προκρίθηκε ως πρώτη, ενώ η Πορτογαλία παραλίγο να αυτοκτονήσει. Ενώ περνούσε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος ως πρώτη στην επόμενη φάση, λίγο έλειψε να μείνει και εκτός της φάσης των «16».

ΜΑΡΟΚΟ -ΙΣΠΑΝΙΑ   2-2

Το γκολ του Ιάγο Ασπας στο 90′ που μέτρησε μέσω VAR έδωσε στην Ισπανία την ισοπαλία (2-2) με το καλύτερο Μαρόκο και την 1η θέση του ομίλου, αφού η Πορτογαλία έμεινε στο 1-1 με το Ιράν.

Ισπανία - Μαρόκο 2-2

Τα καλά νέα για την Ισπανία είναι ότι προκρίθηκε στους “16” και μάλιστα ως 1η από τον όμιλο, πράγμα που σημαίνει ότι αποφεύγει την Ουρουγουάη και θα αντιμετωπίσει τη διοργανώτρια Ρωσία.

Τα κακά νέα είναι ότι το Μαρόκο ήταν καλύτερο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και αν η ομάδα του Φερνάντο Ιέρο δε βελτιωθεί άμεσα, δε θα προχωρήσει πολύ… Με τραγική άμυνα και προβλήματα στην τελική πάσα, οι Φούριας Ρόχας βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ αλλά το VAR στο 90′ τους έδωσε την ισοπαλία με το τέλειο τακουνάκι του Ιάγο Ασπας.

 

ΙΡΑΝ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ   1-1

Η Πορτογαλία είχε στα χέρια της το Νο1 του ομίλου μέχρι το 93′ αλλά ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ισοφάρισε σε 1-1 με πέναλτι και έστειλε τους Πορτογάλους να παίξουν με την Ουρουγουάη στους «16».

Ιράν - Πορτογαλία 1-1

Οπως φανέρωνε και η επιθετικογενής 11άδα του Σάντος, η Πορτογαλία θα έμπαινε δυνατά και στο 3′ ο Μπεϊρανβάντ μπλόκαρε το σουτ του Ρονάλντο και στο 9′ ο keeper του Ιράν δεν συνεννοήθηκε καλά με τον Εζατολάχ αλλά ο Ζοάο Μάριο σχεδόν σε κενή εστία πέρασε ψηλά. Οσο η ώρα περνούσε το Ιράν έπαιζε όλο και καλύτερα καθώς πίεζε σωστά, έκλεβε μπάλες και άφηνε την άμυνα δημιουργώντας προβλήματα στην άμυνα των Ιβήρων. Στο 34′ η ομάδα του Κάρλος Κεϊρόζ θα μπορούσε να έχει σκοράρει, όμως ύστερα από εκτέλεση φάουλ, ο Εζατολάχι πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πήγε στα χέρια του Ρουί Πατρίσιο. Τελικά παρότι είχε ανέβει και έπαιζε καλά στο φινάλε του πρώτου μέρους, το Ιράν πήγε στα αποδυτήρια έχοντας δεχθεί γκολ καθώς σε μια φάση που δεν μύριζε κίνδυνο, ο Ρικάρντο Κουαρέσμα με το trademark πλασέ με το εξωτερικό, έστειλε την μπάλα κοντά στο παραθυράκι για το 0-1 που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τρομερές προϋποθέσεις για την Πορτογαλία καθώς ύστερα από ανατροπή του Ρονάλντο δόθηκε πέναλτι με VAR αλλά ο Μπεϊρανβάντ απέκρουσε την εκτέλεση του σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης και κράτησε το ματς ζωντανό. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, η Πορτογαλία δεν αντιμετώπιζε προβλήματα από Ιράν και μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα στο αντίπαλο μισό και να αφήσει τον χρόνο να περάσει. Στο 73′ ο Γκόντος απείλησε για την ομάδα του Κεϊρόζ, όμως το 1-0 παρέμεινε υπέρ των Ιβήρων αφού η Ισπανία δεν κέρδιζε το Μαρόκο.

Ολα αυτά μέχρι το 93′ όταν έγινε η φάση που τα άλλαξε όλα. Ο Σεντρίκ Σοάρες πήδηξε για κεφαλιά, η μπάλα φάνηκε να βρίσκει στο χέρι του και τελικά ύστερα από χρήση VAR δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ιράν. Την εκτέλεση ανέλαβε ο επιθετικός του Ολυμπιακού, Καρίμ Ανσαριφάρντ, και με απόλυτη ψυχραιμία έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του Ρουί Πατρίσιο που έπεσε αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αποτρέψει το τελικό 1-1.

Η Βαθμολογία στον 2ο όμιλο μετά και την τρίτη αγωνιστική:

1. Ισπανία 5 (6-5)
2. Πορτογαλία 5 (5-4)
3. Ιράν 4 (2-2)
4. Μαρόκο 1 (2-4)

gazzetta.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί