Άνοιξε η διαδικασία του προγράμματος επιδότησης για πολύ γρήγορο Ίντερνετ

Ξεκίνησε η διαδικασία για το πρόγραμμα «Superfast Broadband» που δίνει επιδότηση, για να αποκτήσουν πολύ γρήγορο Internet, κάτοικοι περιοχών της χώρας χωρίς κριτήρια, εφόσον είναι διαθέσιμο από πάροχο. Η δράση «Superfast Broadband» αφορά στην παροχή σύνδεσης στο διαδίκτυο σε υπερυψηλή ταχύτητα στους πολίτες (ωφελούμενους) που κατοικούν σε περιοχές όπου αναπτύσσονται, με ιδιωτικές επενδύσεις, υποδομές ικανές να προσφέρουν τέτοιες υπηρεσίες.

Υλοποιείται με τη μέθοδο κουπονιού (voucher), σύμφωνα με την οποία ο ωφελούμενος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος, ανάλογα με τις ανάγκες του, τις υπηρεσίες που τον ενδιαφέρουν και τον τηλεπικοινωνιακό πάροχο που τις παρέχει.

Ωφελούμενοι πολίτες – Κριτήρια συμμετοχής

Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας (SFBB υπηρεσία).

Ειδικότερα, οι πολίτες που τυγχάνουν επιτηδευματίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1407/2013, μπορούν να λάβουν την προβλεπόμενη από τη δράση επιδότηση, εφόσον τηρούν τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας.

Για να δείτε εάν προσφέρονται SFBB υπηρεσίες στη διεύθυνση για την οποία ενδιαφέρεστε, θα πρέπει να μεταβείτε στη σελίδα Έλεγχος Διαθεσιμότητας.

Εάν έχετε απορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας για να στείλετε το ερώτημά σας στο Γραφείο Αρωγής της δράσης.

Μπείτε εδώ στον έλεγχο διαθεσιμότητας

Από τη σελίδα αυτή μπορείτε να ελέγξετε εάν προσφέρονται SFBB υπηρεσίες στη διεύθυνση ενδιαφέροντός σας.

Εφόσον στη διεύθυνση που σας ενδιαφέρει παρέχονται μπορείτε να δείτε όλες τις προσφορές των τηλεπικοινωνιακών παρόχων στην εν λόγω διεύθυνση και να εντοπίσετε την προσφορά που καλύπτει τις προσωπικές σας ανάγκες και δυνατότητες.

Στη συνέχεια, μπορείτε να εκδώσετε τον μοναδικό κωδικό του κουπονιού συμμετοχής (SFBB voucher) που σας αντιστοιχεί, με χρήση των προσωπικών σας διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος TAXISnet της ΑΑΔΕ.

Συχνές Ερωτήσεις για πολίτες-ωφελούμενους

Ακολουθούν συχνές ερωτήσεις που αφορούν τους πολίτες, ωφελούμενους από τη δράση. Εάν είστε τηλεπικοινωνιακός πάροχος ή εξουσιοδοτημένος συνεργάτης, μπορείτε να επισκεφτείτε τις συχνές ερωτήσεις για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Τι είναι η SFBB υπηρεσία; SFBB (Superfast Broadband) υπηρεσία είναι η λιανική υπηρεσία ηλεκτρονικών επικοινωνιών οποιασδήποτε μορφής (1-, 2-, 3- ή 4-play) που περιλαμβάνει τουλάχιστον τα ακόλουθα:

Τον απαραίτητο τερματικό εξοπλισμό (modem/router) για τη λειτουργία της,

Πρόσβαση προς το Internet με πραγματική ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps,

Βασίζεται σε υπηρεσία χονδρικής που διατίθεται με τη μορφή χονδρικής Εικονικής Τοπικής Αδεσμοποίητης

Πρόσβασης (Virtual Local Unbundling – VLU), με τεχνικές προδιαγραφές και ελάχιστα χαρακτηριστικά που συμμορφώνονται με την απόφαση 808/002/27.4.2017 της ΕΕΤΤ (και τις όποιες μελλοντικές σχετικές αποφάσεις της), με ταχύτητα καθόδου τουλάχιστον 100Mbps, άμεσα αναβαθμίσιμη σε 1Gbps, και τιμή διάθεσής της υπηρεσίας χονδρικής μικρότερη ή ίση με την εγκεκριμένη από την ΕΕΤΤ τιμή χονδρικής, ως εκάστοτε ισχύει.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες της χώρας; Ωφελούμενοι της δράσης είναι όλοι οι πολίτες (φυσικά πρόσωπα περιλαμβανομένων και επιτηδευματιών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 1 του Κανονισμού (ΕΚ) 1407/2013 και τηρώντας τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) που επιθυμούν να αποκτήσουν μια SFBB υπηρεσία σε οποιαδήποτε από τις περιοχές όπου προσφέρονται SFBB υπηρεσίες.

Είμαι επιτηδευματίας. Υπάρχουν περιορισμοί για τη συμμετοχή μου στη δράση; Τι είναι ο κανόνας de minimis; Μπορείτε να λάβετε την προβλεπόμενη από τη δράση επιδότηση, εφόσον δεν έχετε υπερβεί τα όρια για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (κανόνας de minimis). Ο κανόνας de minimis (Ε.K.) ορίζει ότι οι συνολικές ενισχύσεις που μπορεί να λάβει μια επιχείρηση σε μια τριετία δεν μπορούν να υπερβαίνουν το ανώτατο όριο των 200.000 ευρώ. Ένα ανώτατο όριο 100.000 ευρώ εφαρμόζεται ειδικά για τον τομέα των οδικών μεταφορών. Ο κανόνας de minimis διέπει μεταξύ άλλων και το επενδυτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Ελλάδας.

Σε ποιες περιοχές είναι διαθέσιμη η υπηρεσία; Μπορείτε μέσω της ιστοσελίδας της δράσης, να ενημερωθείτε εάν στη διεύθυνση ενδιαφέροντός σας προσφέρονται SFBB υπηρεσίες. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να δείτε όλες τις προσφορές SFBB υπηρεσιών όλων των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που προσφέρονται στην εν λόγω διεύθυνση και να εντοπίσετε τη συγκεκριμένη προσφορά που σας ενδιαφέρει, με κριτήριο τις ανάγκες ή/και τις δυνατότητές σας.

Ο έλεγχος διεύθυνσης αναφέρει ότι στη διεύθυνση μου δεν υπάρχουν προς το παρόν υποδομές ικανές να προσφέρουν SFBB υπηρεσίες. Τί πρέπει να κάνω; Δεδομένου ότι οι γεωγραφικές περιοχές κάλυψης διαρκώς θα διευρύνονται μπορείτε να επαναλάβετε τον έλεγχο σε μεταγενέστερη χρονική στιγμή.

Ο έλεγχος διεύθυνσης αναφέρει ότι στη διεύθυνση μου υπάρχουν οι υποδομές για SFBB υπηρεσίες, χωρίς όμως να υπάρχει καμία διαθέσιμη προσφορά. Τί πρέπει να κάνω; Μπορείτε να εγγραφείτε στη δράση και να εκδώσετε το Κουπόνι Συμμετοχής σας, το οποίο θα μπορείτε να εξαργυρώσετε μόλις δημοσιευτεί οποιασδήποτε προσφορά SuperFast BroadBand υπηρεσίας στην περιοχή σας. Οι εγγεγραμμένοι στη δράση δικαιούχοι ενημερώνονται με email αμέσως μόλις δημοσιευτεί προσφορά στην περιοχή τους και ενεργοποιηθεί η δυνατότητα εξαργύρωσης του Κουπονιού τους.

Ποιο είναι το ύψος της επιδότησης; To SFBB κουπόνι έχει συνολική οικονομική αξία που καλύπτει τις ακόλουθες παροχές:

Διαδικτυακή σύνδεση υπερυψηλής ταχύτητας που επιδοτείται με 13€/μήνα, για μέγιστο διάστημα 24 μηνών

Εφάπαξ κόστος σύνδεσης που επιδοτείται με 48€

Πώς εγγράφομαι στην υπηρεσία για την απόκτηση του προσωπικού μου SFBB κουπονιού; Εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας της δράσης, μπορείτε να εκδώσετε τον μοναδικό κωδικό του SFBB κουπονιού που σας αντιστοιχεί, με χρήστη των διαπιστευτηρίων (username/password) του πληροφοριακού συστήματος TAXISNET της ΑΑΔΕ.

Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας γίνεται στη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας μου; Όχι υποχρεωτικά. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία στη διεύθυνση που επιθυμείτε, ωστόσο θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το SFBB κουπόνι συσχετίζεται με έναν μόνο ωφελούμενο και μία μόνο ταχυδρομική διεύθυνση και θα πρέπει απαραιτήτως να ταυτίζονται με τον αντισυμβαλλόμενο του τηλεπικοινωνιακού παρόχου και τη διεύθυνση λειτουργίας της σύνδεσης που θα αναγράφονται στο τηλεπικοινωνιακό συμβόλαιο που θα υπογράψετε.

Για πόσο χρονικό διάστημα διαρκεί η επιδότηση; Οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελουμένους επιδοτούνται για 24 μήνες από την ημερομηνία εξαργύρωσης του SFBB κουπονιού.

Μέχρι πότε μπορώ να εξαργυρώσω το SFBB κουπόνι μου; Το SFBB κουπόνι είναι εξαργυρώσιμο μέχρι την 31η Μαρτίου 2019. Τα SFBB κουπόνια που δεν θα έχουν ενεργοποιηθεί έως την 31η Μαρτίου 2019 ακυρώνονται. Η καταληκτική ημερομηνία εξαργύρωσης δύναται να παραταθεί με απόφαση της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Τεχνολογίας, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Θα επιβαρυνθώ με τα έξοδα απόκτησης του απαραίτητου εξοπλισμού σύνδεσης; Όχι, ο απαραίτητος εξοπλισμός πρόσβασης στο διαδίκτυο (modem/router) αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της SFBB υπηρεσίας που αποκτάτε, η οποία και ενεργοποιείται μόνο μετά την παραλαβή του.

ergasianews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί