Πάντα πολέμιος του συγκρητισμού: Η αφίσα που υπενθυμίζει την “προσφορά” Μητσοτάκη στο Ηράκλειο (ώστε να δικαιούται τιμής…)

 

Την αφίσα αυτή είχαν κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2008 οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Ηρακλείου και Λασιθίου, με αφορμή την υπόθεση της ίδρυσης Εφετείου στην Ανατολική Κρήτη.

Οι δικηγόροι της ανατολικής Κρήτης είχαν σε προχωρήσει πολύμηνους αγώνες, με τη συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών, για την ίδρυση της έδρας Εφετείου, ώστε η απονομή της Δικαιοσύνης να γίνεται ισότιμα σε όλο το νησί, χωρίς οι κάτοικοι των δυο ανατολικών νομών να χρειάζονται… ολόκληρη εκδρομή ακόμα και για να καταθέσουν στο Εφετείο, αν δεν γινόταν αναβολή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προχωρήσει στην ίδρυση νέων Εφετείων σε άλλες περιοχές, με πολύ λιγότερο πληθυσμό και υποθέσεις, παραβλέποντας το αίτημα της ανατολικής Κρήτης, αν και ο τότε υπουργός είχε ζητήσει να ετοιμαστεί η νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση έδρας Εφετείου στο Ηράκλειο.

Τί είχε συμβεί; Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε θέσει βέτο, στις αποφάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη! Και μπλόκαρε στο παρασκήνιο κάθε νομοθετική πρωτοβουλία.

Μάλιστα το “Πρώτο Θέμα” έγραφε τότε ότι στην ουσία ο Κ. Μητσοτάκης επέβαλε ένα “πρωτόκολλο τιμής” των βουλευτών της ΝΔ από τα Χανιά, ώστε να μη γίνει το εφετείο στο Ηράκλειο. Και όταν τα κατάφερε, έκανε και γλέντι για να γιορτάσει τη “νίκη”!

Τότε, στον πολύμηνο αγώνα τους, οι δυο Δικηγορικοί Σύλλογοι, τύπωσαν την αφίσα με το ερώτημα “Ποιος κυβερνά κύριε Πρωθυπουργέ”, απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό εκείνης της περιόδου, Κώστα Καραμανλή.

Την αφίσα παρουσιάζουμε σήμερα, καθώς γράφονται και λέγονται πολλά για το πώς πρέπει να τιμήσει το Ηράκλειο τη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, για την “προσφορά” του…

Την αφίσα μάς στέλνει ο δικηγόρος Ηρακλείου, Γιάννης Λεβέντης.

Για να μην ξεχνάμε, δηλαδή…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί