Στο προσκήνιο πάλι η παραίτηση Κριμιζή-Υψηλοί τόνοι στη Βουλή

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου (ΝΔ) και Γιάννη Μανιάτη (ΔΗΣΥ) χαρακτήρισε τις καταγγελίες Κριμιζή αβάσιμες.

«Πιαστήκατε από πράγματα απολύτως αστήριχτα που είπε ο κ. Κριμιζής σε συνέντευξη του ο οποίος μάλιστα διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα αβάσιμο» δήλωσε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε: «Τα περί διαχείρισης χρημάτων είναι αβάσιμα. Δεν έχει ακόμα ΑΦΜ ο διαστημικός οργανισμός και  δεν έχει εισπράξει ούτε διαχειριστεί ένα ευρώ. Η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων πέφτει στο κενό».

Αποδέχθηκε πάντως πρόταση της κυρίας Ασημακοπούλου να υπάρξει συνεδρίαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή στην οποία εκτός από τον ίδιο θα συμμετέχουν ο κ. Κριμιζής αλλά και ο νέος επικεφαλής του οργανισμού Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς.

Η κριτική των δύο βουλευτών ήταν εντονότατη με τον Γιάννη Μανιάτη να συνδέει την παραίτηση του διάσημου επιστήμονα με το αίτημα της Φώφης Γεννηματά για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

«Η παραίτηση του καθηγητή Κριμιζή είναι κορυφαία απόδειξη γιατί πρέπει να φύγετε τώρα από την κυβέρνηση και πριν οριστικοποιήσετε τις νέες δεσμεύσεις για την χώρα με τους δανειστές. Δεν σας εμπιστευόμαστε γιατί αποδείξατε ότι δεν έχετε κανένα όριο όπως αποδείχθηκε με την υπόθεση Κριμιζή.

Απαντώντας ο κ. Παππάς αντέτεινε ότι ήταν η ΔΗΣΥ που πριν από ένα μήνα «έλεγε να προχωρήσουμε σε συνταγματική αναθεώρηση και τώρα λέτε να πάμε σε εκλογές την επόμενη Κυριακή. Πήδημα δεύτερου βαθμού από το μείον στο συν άπειρο. Η χώρα έχει μπει για τα καλά στην ανάπτυξη. Θα επιτύχουμε όπως όλα δείχνουν και πάλι υψηλά πλεονάσματα και θα προχωρήσουμε σε διανομή μερίσματος».

thetoc.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί