Παππάς: Κανείς δεν είναι απόλυτος κριτής της αριστείας

«Για το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων είμαστε περήφανοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να το ακυρώσουμε, ό,τι και αν έλεγε ο καθένας, διότι σε αυτό το πρόγραμμα θα μπουν 4 ελληνικά πανεπιστήμια»

Την ακύρωση του προγράμματος των μικροδορυφόρων επεδίωκε ο καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής ο οποίος παραιτήθηκε από τον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στ. Κριμιζής είχε ενημερώσει τον υπουργό για την άποψή του λίγο πριν πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΛΔΟ. Όμως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς ήταν υπέρ του προγράμματος που δίνει εργασία σε Έλληνες επιστήμονες και δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις.

Στην Βουλή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απάντησε σε ερωτήσεις της βουλευτού της ΝΔ Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Μανιάτη. Ο Ν. Παππάς υπερασπίσθηκε τα τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια και το επιστημονικό προσωπικό τους που θα αναλάβουν τυην υλοποίηση του προγράμματος των μικροδορυφόρων δηλώντας: «για το πρόγραμμα των μικροδορυφόρων είμαστε περήφανοι. Δεν υπήρχε περίπτωση να το ακυρώσουμε, ό,τι και αν έλεγε ο καθένας, διότι σε αυτό το πρόγραμμα θα μπουν 4 ελληνικά πανεπιστήμια, θα μπουν 50 Έλληνες ερευνητές οι οποίοι, ενδεχομένως, υπό άλλες συνθήκες, υπό συνθήκες απουσίας στρατηγικής της χώρας για το διάστημα, να αναζητούσαν την τύχη τους στο εξωτερικό και αυτό δεν το θέλουμε καθόλου. Κριτές της αριστείας απόλυτοι δεν είμαστε ούτε εμείς ούτε εσείς ούτε κανένας από μόνος του από τους επιστήμονες, οι οποίοι υπηρετούν αυτόν τον κλάδο».

Μάλιστα ο Ν. Παππάς επεσήμανε ότι και ο Στ. Κριμιζής παραδέχεται ότι δεν υπάρχει κάτι επιλήψιμο στο πρόγραμμα: «Λέει πράγματα απολύτως αστήρικτα. Ο οποίος όμως Στ. Κριμιζής είναι πιο προσεκτικός από ορισμένα στελέχη σας, και από εσάς προσωπικά, όταν τοποθετείται δημοσίως, διότι είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα κολάσιμο, στη συνέντευξη στην οποία ανακοίνωσε την παραίτησή του. Αυτό λοιπόν τα γνωστά παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας το κατάπιανε και φτιάξανε τους πηχυαίους τίτλους των πρωτοσέλιδων». «Είχε πάρα πολύ καλές ιδέες για το οργανόγραμμα τις οποίες σε μεγάλο βαθμό υιοθετήσαμε και δυστυχώς μετά από δύο συνεδριάσεις διαπίστωσε ότι είναι απογοητευμένος και θέλησε να μην προχωρήσει» είπε σημειώνοντας ότι «έχει αξιοσέβαστο επιστημονικό έργο».

Η Α. Μ. Ασημακοπούλου πρότεινε να συνεδριάσει η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ο Ν. Παππάς συμφώνησε. Η βουλευτής της ΝΔ παραδέχθηκε ότι είναι πολύ καλή ιδέα το πρόγραμμα μικροδορυφόρων λέγοντας ότι η ΝΔ «δεν τα έχει με τα πανεπιστήμια αλλά τα έχει με τον υπουργό και τον κ. Μαγκλάρα». Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τόνισε ότι «η μομφή περί αξιοκρατίας απευθύνεται στους ανθρώπους που θα υπηρετήσιουν αυτό το πρόγραμμα; Στους καθηγητές και ερευνητές των ελληνικών πανπιστημίων, οι οποίοι ανέπτυσσαν πρόγραμμα μικροδορυφόρων, αλλά για τις ανάγκες άλλων χωρών; Και έρχεστε τώρα να μας πείτε ότι και κάνουμε κομματική πολιτική και να μας κάνετε και κριτική διότι είναι θρήσκος ο νέος πρόεδρος του ΕΛΔΟ;».

avgi.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί