Σταυρινίδης: Όλοι μαζί για το εθνικό πρόγραμμα του Διαστήματος

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο κ. Σταυρινίδης τονίζει πως μέσα από τη νέα του αυτή θέση θα κάνει το καλύτερο για την Ελλάδα, ενώ σημειώνει ότι «για να λειτουργήσει ένας οργανισμός πρέπει όλα τα στελέχη του να είναι σε υψηλό επίπεδο στο συγκεκριμένο πεδίο, να υπάρχουν προδιαγραφές και διαφάνεια».

«Εκείνο που θα ήθελα να δω, είναι πώς μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί κινήσεις που πραγματικά να αφήσουν κάτι καλό για τη χώρα» επισημαίνει.

Όσον αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την παραίτηση Κριμιζή, ο κ. Σταυρινίδης αναφέρει ότι: «Εγώ δεν νομίζω ότι επειδή υπήρξε κάποια διαφωνία και αποχώρησε από πρόεδρος ο κ. Κριμιζής πρέπει να μείνει γενικώς εκτός του έργου του ΕΛΔΟ. Εκείνο που θα ήθελα να δω, όπως το εξέφρασα και στον υπουργό, κ. Παππά, και στον αρμόδιο γενικό γραμματέα, κ. Μαγκλάρα, και στον καλό μου φίλο τον κ. Κριμιζή, με τους οποίους μίλησα ακριβώς πριν αναλάβω καθήκοντα, είναι πώς μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί κινήσεις που πραγματικά να αφήσουν κάτι καλό για τη χώρα».

Ως επικεφαλής του Τμήματος Μηχανολογικών Κατασκευών του ESA, ο κ. Σταυρινίδης ηγήθηκε της προσπάθειας να μπει η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος και τα κατάφερε. «Με κάλεσαν να βοηθήσω στον ΕΛΔΟ και δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Ακόμα μια φορά, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για τη χώρα μας.

Όλα αυτά συζητιούνται πολλά χρόνια και τώρα είναι επιτέλους ο καιρός να γίνουν», τόνισε και εξήγησε ότι ο Οργανισμός είναι το πλαίσιο που μπορεί και πρέπει να αγκαλιάσει όλες τις ελληνικές πρωτοβουλίες γύρω από το Διάστημα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί