Σε Επίτιμο Διδάκτορα του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης αναγορεύεται ο Τούρκος νομπελίστας, Ορχάν Παμούκ

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα απονείμει τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα στον Τούρκο νομπελίστα μυθιστοριογράφο Ορχάν Παμούκ την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, στην Αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» – Ωδείο, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, στις 6.00 το απόγευμα.

Καθώς η αίθουσα του Ωδείου προβλέπεται ότι δεν θα επαρκέσει για το κοινό, θα υπάρξει απευθείας σύνδεση με την αίθουσα εκδηλώσεων στο Σπίτι του Πολιτισμού (πλάι στο Ωδείο).

Η προσέλευση στην αίθουσα της τελετής αρχίζει στις 5.30 μ.μ. Το πέρας της προσέλευσης έχει οριστεί στις 5.45 μ.μ. και θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.

Νωρίτερα, την Παρασκευή το πρωί, στις 11.30, ο Ορχάν Παμούκ θα συνομιλήσει με φοιτητές, διδάσκοντες και προσωπικό του Πανεπιστημίου Κρήτης στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Βιβλιοθήκης.

Στον χώρο της Βιβλιοθήκης θα λειτουργεί από τις 2-5-2018 έκθεση βιβλίων του τιμώμενου.

Το Σάββατο το πρωί, από τις 11.00 έως τις 13.00, ο Ορχάν Παμούκ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο καφέ-εστιατόριο La Bohème, Σουλίου 15, στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ M Α

 

  17.45 Πέρας προσέλευσης στην αίθουσα της τελετής

18.00 Έναρξη Τελετής

Προσφώνηση από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης  

καθηγητή Οδυσσέα – Ιωάννη Λ. Ζώρα

18.05 Προσφώνηση από την κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγήτρια Λουκία Αθανασάκη

18.10   Παρουσίαση του έργου του τιμώμενου από τους καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Μανόλη Πατεδάκη και Αγγέλα Καστρινάκη

    1. Ανάγνωση αποσπασμάτων από το έργο του τιμώμενου από τον ηθοποιό Γιωργή Τσαμπουράκη. Μουσική και τραγούδι από την Άννα Παπαγιαννάκη-Διβανή.

18.55  Ανάγνωση του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος και επίδοση των μεμβρανών από τον πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας καθηγητή Αλέξη Καλοκαιρινό

19.00  Επίδοση του μεταλλίου του Πανεπιστημίου Κρήτης από τον αντιπρύτανη του Π.Κ., καθηγητή Ιωάννη Καρακάση στον Ορχάν Παμούκ

19.05 Ομιλία του τιμώμενου

19.45 Λήξη Τελετής

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί