Σάλος για δύο αδέλφια που απήγαγαν κρεοπώλη επειδή τους χρωστούσε 140.000 ευρώ

Ξεκίνησε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για τους δύο αδελφούς από τον Κότρωνα Ανατολικής Μάνης στην Λακωνία. Τα αδέρφια κατηγορούνται ότι τον Μάρτιο του 2011, απήγαγαν έναν κρεοπώλη που τους χρωστούσε το ποσό των 140.000 ευρώ περίπου (από αγορά κρεάτων), τον κράτησαν όμηρο σε ένα στάβλο και αφού διαπίστωσαν ότι δεν θα έπαιρναν τα χρήματα από τον συνεταίρο του κρεοπώλη, του έσπασαν τα πόδια με σιδερολοστό.

Αρνούνται τα πάντα

Κατά τις απολογίες τους οι δύο κτηνοτρόφοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες. Αυτός που κατηγορείται ότι χτύπησε τον έμπορο, ανέφερε ότι πράγματι υπήρχε οφειλή, αλλά ούτε απήγαγαν, ούτε χτύπησαν το θύμα. Εκτίμησε δε ότι ο παθών ισχυρίζεται τα παραπάνω για να αποφύγει την οφειλή.

Ο αδελφός του αρνήθηκε, επίσης, τις κατηγορίες, αναφέροντας πως όλα ξεκίνησαν όταν τους έκαψαν τα αυτοκίνητα τα τρία άτομα από την Αθήνα. Η Εισαγγελέας πάντως πρότεινε την ενοχή τους, ενώ στην αγόρευσή της κατέστησε σαφές ότι οι δύο κατηγορούμενοι έχουν πράξει αυτά για τα οποία δικάζονται. Νωρίτερα ο παθών ξεκαθάρισε ότι δεν κινήθηκε δικαστικά ή με άλλο τρόπο εναντίον των κατηγορουμένων γιατί μετά το περιστατικό, θύτες και θύμα συμφώνησαν πως ό,τι συνέβη θα έληγε εκεί.

Η κατάθεση του κρεοπώλη

Ο κρεοπώλης ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, που είχε διακοπεί κατά την εξέτασή του από τους συνηγόρους υπεράσπισης. Στις ερωτήσεις λοιπόν των συνηγόρων των δύο κατηγορουμένων, ο κρεοπώλης επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι φοβήθηκε τόσο, που όταν ο ένας αδελφός τον πήγε στο αυτοκίνητό του (αφού πέρασαν από το καφενείο και του αγόρασε καφέ για τον δρόμο), ούτε καν πέρασε από το μυαλό του να καταγγείλει την ομηρία και τον ξυλοδαρμό του.

Οδήγησε, όπως είπε, με φρικτούς πόνους μέχρι το σπίτι του στον Πειραιά, φτάνοντας ξημερώματα. Σοκαρισμένος και έχοντας στο μυαλό του να τηρήσει την αντρίκια συμφωνία και να μην πει τίποτα ώστε να πατσίσει έτσι το χρέος του προς τους Λάκωνες μοσχαροτρόφους, πήγε στο Τζάνειο Νοσοκομείο την άλλη μέρα το πρωί. Εκεί διαπιστώθηκε ότι έχει υποστεί κάταγμα στα κάτω άκρα και κακώσεις, καθώς και στον αυχένα.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων για την απαγωγή“Αρνούμαι τις κατηγορίες, δεν τις έχω κάνει τις πράξεις. Είναι ψέματα γιατί μου χρωστάνε λεφτά και τα λένε εκβιαστικά για να μην τους τα ζητήσω” υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ο οποίος εκτός από την αρπαγή κατηγορείται και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, καθώς φέρεται ότι αυτός ήταν που χτύπησε με το σίδερο τον κρεοπώλη.

Στην απολογία του ο εν λόγω κατηγορούμενος επιβεβαίωσε μόνο ότι πωλούσε μοσχάρια στον κρεοπώλη και τον συνεταίρο του και πως του χρώσταγαν χρήματα. Οταν δε, ερωτήθηκε γιατί δεν διεκδίκησε δικαστικά την καθόλου ευκαταφρόνητη οφειλή, επικαλέστηκε ότι συνεννοήθηκε με το δικηγόρο του και ψάχνοντας τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας του κρεοπώλη, βρήκαν ότι εκτός από ένα φορτηγάκι που δεν άξιζε ούτε 2.000 ευρώ, δεν υπήρχε τίποτε άλλο να του πάρουν.

Ο έτερος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πέρα από τα τιμολόγια που έκοβε ο αδελφός του στο όνομά του για φορολογικούς λόγους, στον ίδιο δεν χρώσταγε κανένας και ούτε είχε συναλλαγές αυτός με τον κρεοπώλη και τον συνεταίρο του. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι τους είχε δει κάνα – δυο φορές στο μίνι μάρκετ του αδελφού του. Και αυτός αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι τους κατήγγειλαν για αρπαγή και ομηρία, αφότου ανέφερε τα ονόματα του κρεοπώλη και του συνεταίρου του στις ανακριτικές αρχές Γυθείου. Οπως εξήγησε κάποιοι είχαν κάψει τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας στον Κότρωνα τον Ιανουάριο του 2012 και κατά τη διερεύνηση των εμπρησμών, ερωτώμενος από την ανακρίτρια αν είχαν διαφορές με κάποιους, είπε ότι οι προαναφερόμενοι χρωστάνε λεφτά στον αδελφό του.

Οι εμπρησμοί των αυτοκινήτωνΣημειώνεται ότι για τους εν λόγω εμπρησμούς έχουν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαμάτας πριν τρία χρόνια ένας συνταξιούχος αστυφύλακας (εν ενεργεία όταν έγινε ο εμπρησμός), ένας απότακτος αστυνομικός και ένας ιδιώτης –οι οποίοι δεν έχει προκύψει από κανένα στοιχείο ότι σχετίζονταν με τον κρεοπώλη ή το συνεταίρο του. Εν τω μεταξύ και το αυτοκίνητο του τελευταίου (του συνεταίρου του κρεοπώλη) κάηκε όταν κάποιοι τοποθέτησαν σε αυτό γκαζάκια.

Με πληροφορίες από patrisnews.gr, eleftheriaonoline.gr, lakonikos.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί