Επείγουσα επιστολή Αρναουτάκη: Να απομακρυνθούν άμεσα οι εκρηκτικές ύλες από το λιμάνι του Ηρακλείου

Τον κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια από την ύπαρξη εκρηκτικών στα λιμάνια του Ηρακλείου και των Χανίων επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης  σε επείγουσα επιστολή του προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τον Αρχηγό ΓΕΣ, ζητώντας να ενεργήσουν τάχιστα για την άμεση απομάκρυνση τους.

Η επιστολή του κ. Αρναουτάκη στάλθηκε πριν από λίγο και αναφέρεται στον κατάπλου του πλοίου «Andromeda» στο λιμάνι του Ηρακλείου όπου εντοπίστηκαν από τις αρμόδιες αρχές μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών ενώ όπως έχει γίνει γνωστό εκρηκτικές ύλες υπάρχουν και στο λιμάνι των Χανίων. Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή και στον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

 

Ύστερα από τον κατάπλου του πλοίου «Andromeda» στο λιμάνι του Ηρακλείου και το σχετικό έλεγχο των Λιμενικών Αρχών, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών υλών, οι οποίες αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια επιβατών, εργαζομένων αλλά και κατοίκων της περιοχής του λιμένος Ηρακλείου.

 

Ως Περιφέρεια Κρήτης σας παρακαλούμε θερμά να προχωρήσετε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση απομάκρυνση αυτών των εκρηκτικών υλών από το λιμάνι του Ηρακλείου αλλά και από λιμάνι των Χανίων, για την αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου γεγονότος, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Με τιμή,

Σταύρος Αρναουτάκης

Περιφερειάρχης Κρήτης»

Δείτε επίσης:

Το πλοίο με τα εκρηκτικά στο Ηράκλειο: “Μία κινητή βόμβα που θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες” (φωτο- βίντεο)

Δεσμεύτηκε το φορτίο του ‘Ανδρομέδα’ – Συνελήφθησαν τα μέλη του πληρώματος

Η ανακοίνωση του Λιμενικού και οι φωτο από το πλοίο με τα εκρηκτικά που εντοπίστηκε στην Κρήτη

Το ύποπτο παρελθόν του πλοίου με τα εκρηκτικά που βρίσκεται στο λιμάνι του Ηρακλείου

Αρχιπλοίαρχος του «Ανδρομέδα»: Καμία παρανομία με το φορτίο εκρηκτικών που μετέφερε το πλοίο

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί