Γροθιές στο λαιμό επικουρικού γιατρού επειδή περίμεναν ώρα στα Επείγοντα

Η βία δεν έχει τέλος στα δημόσια νοσοκομεία λόγω της έλλειψης προσωπικού και κάποιων θερμόαιμων συγγενών ασθενών. Χθες στην εφημερία του Λαϊκού Νοσοκομείου στην Αθήνα, ένας επικουρικός παθολόγος που εξέταζε ασθενή, δέχθηκε αιφνιδιαστικά τις γροθιές ενός συγγενή άλλου ασθενούς που περίμενε πολλές ώρες να εξυπηρετηθεί.

Την ώρα εκείνη δεν υπήρχε ασφάλεια στο νοσοκομείο και τον άτυχο γιατρό έσωσαν οι συνάδελφοί του που έσπευσαν να συγκρατήσουν τον θερμόαιμο. Ο γιατρός τραυματίστηκε στην μπροστινή πλευρά του λαιμού στο ύψος του θυρεοειδούς αλλά είναι σχετικά καλά στην υγεία του.

Όπως σχολιάζει όμως στο iatropedia η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, “τα περιστατικά είναι συνεχή και όσο πάνε γίνονται και πιο επικίνδυνα. Και οι μόνοι που δεν φέρουν ευθύνη είναι οι γιατροί! Το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις πρέπει να κάνουν προσλήψεις!”.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ:

Κύριε Διοικητά,

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έλαβε καταγγελία συναδέλφου με αρ. πρωτοκόλλου 490/11-1-18 για άσκηση βίας από ασθενή στα επείγοντα παθολογικά ιατρεία, σε ημέρα γενικής εφημερίας. Τα γεγονότα αυτά είναι συχνά και επαναλαμβανόμενα σε πολλά νοσοκομεία.

Σας ζητάμε να διερευνηθεί επειγόντως το περιστατικό, να προχωρήσει η διαδικασία διαλεύκανσης του συμβάντος, καθώς και να προστατεύσετε το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, από αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν.

Περιμένουμε την απάντησή σας.

Όπως λέει στο iatropedia ο αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ηλίας Σιώρας, “τα επαναλαμβανόμενα επεισόδια βίας κατά γιατρών και νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού στα νοσοκομεία και μάλιστα κυρίως στο χώρο των Επειγόντων, με πρωταγωνιστές συνήθως συγγενείς ασθενών, έχουν τις αιτίες τους.

Πρώτη και βασική είναι ο τεράστιος όγκος δουλειάς στα Επείγοντα όλων των νοσοκομείων λόγω της έλλειψης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και του τεράστιου όγκου δουλειάς στα Επείγοντα.

Δεύτερον λόγω της έλλειψης προσωπικού (ιατρικού και νοσηλευτικού συνολικά).

Και τρίτον λόγω του διαχρονικού κοινωνικού αυτοματισμού που ευνοείται από όλες τις κυβερνήσεις και η δυσαρέσκεια και η οργή του κόσμου κατευθύνεται έντεχνα όχι στους εκάστοτε ένοχους που είναι οι πολιτικοί αλλά σε όσους φορούν άσπρη μπλούζα.

Τα επεισόδια δεν έχουν μειωθεί σε συχνότητα όπως ισχυρίζεται οι κυβέρνηση και κάποιοι συνδικαλιστές”.

iatropedia.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί