Το «επιτελικό» κράτος σε αυταρχική παράκρουση!

Ανακοίνωση εξέδωσε το Τμήμα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Διευρυμένης Ν.Ε. Ανασυγκρότησης Ν.Ηρακλείου, μέσω της οποίας καταδικάζει τα πρόσφατα γεγονότα αστυνομικής βίας με τα ΜΑΤ στη Λέσβο και τη Χίο.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η καταπάτηση των ατομικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων, οι επεμβάσεις σε σπίτια, στα Πανεπιστήμια, στους χώρους διασκέδασης, κορυφώνεται με την εισβολή των ΜΑΤ στα νησιά του Β.Α Αιγαίου και την ανεξέλεγκτη χρήση βίας.

Οι σκηνές εμφυλίου πολέμου, βίας και μίσους, που μεταφέρουν τα τοπικά μέσα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο Πρωθυπουργός αιτήθηκε τη σιωπή των εθνικών, είναι το αποτέλεσμα της ανεύθυνης, ανεδαφικής, αυταρχικής πολιτικής της ΝΔ.

Η αλλαγή πολιτικής στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης τίθεται επιτακτικά. Ο διάλογος, ο σεβασμός των κατοίκων των νησιών που σηκώνουν με αξιοπρέπεια το βάρος της προσφυγικής κρίσης, η αναγκαιότητα συναίνεσης των τοπικών κοινωνιών, η αποσυμφόρηση των νησιών με συντονισμένες δράσεις σύμφωνες με το διεθνές δίκαιο για τους πρόσφυγες, η αλληλεγγύη στο διαμοιρασμό των βαρών, είναι η μόνη διέξοδος στην εκρηκτική κατάσταση που δημιούργησε η ολιγωρία, η ανικανότητα και ο αυταρχισμός της Κυβέρνησης.

Η διάλυση της κοινωνικής συνοχής είναι προ των πυλών και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, όπως και δεν θα αποδεχτούμε ποτέ ως κοινωνία τη «λύση» φυλακών ψυχών.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί