Απίστευτος Μπογδάνος: Συγχαίρει τον αστυνομικό που τράβηξε όπλο στην ΑΣΟΕΕ, για την… ψυχραιμία του!

Τον αστυνομικό που έβγαλε όπλο μέσα στην ΑΣΟΕΕ και απείλησε φοιτητές υπερασπίστηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος, δίνοντάς του μάλιστα «συγχαρητήρια για την ψυχραιμία του». Ακολούθησαν παραληρηματικές δηλώσεις του βουλευτή που έκανε λόγο για «ξέφραγο αμπέλι άπλυτων, βρομιάρηδων, παλιανθρώπων, τραμπούκων», αναφορικά με τα ελληνικά πανεπιστήμια στα οποία «εμείς μέσα σε μια ώρα στέλνουμε διμοιρίες και τα καθαρίζουμε».

Για το επεισόδιο με το όπλο, υπενθυμίζεται ότι έγινε εν ώρα μαθημάτων με το πανεπιστήμιο γεμάτο φοιτητές. Ο αστυνομικός είναι ειδικός φρουρός, από τους 1.500 που προσελήφθησαν πρόσφατα εκτός διαδικασίας ΑΣΕΠ και Πανελληνίων με fast track διαδικασίες. Αρχικά το επεισόδιο επιχειρήθηκε να θαφτεί αφού δεν έγινε καμία αναφορά στο όπλο ενώ στη συνέχεια ήρθαν στο φως της δημοσιότητας βίντεο που δείχνουν τον αστυνομικό να σημαδεύει με το όπλο και τους φοιτητές να του φωνάζουν «όπλο μέσα στη σχολή;».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος μιλώντας σε εκπομπή του Blue Sky, υποστήριξε σχετικά: «Είμαστε καλά; Ζητάμε από τους αστυνομικούς μας να κάθονται να τις τρώνε; Πάει ο άνθρωπος, σταματάει έξω από το πανεπιστήμιο – έχουμε βίντεο για όλα αυτά – με τη μηχανή του για να πάρει το κορίτσι του κι επειδή έχει κάνει την πατάτα και φοράει ακόμη το υπηρεσιακό του κράνος τον βρίσκουν, τον μουντάρουν, τον κατεβάζουν από τη μηχανή, αρχίζουν και τον δέρνουν, του τσακίζουν την μηχανή, τον βάζουν μέσα και σε κάποια στιγμή καταφέρνει να πάρει μία απόσταση και να τραβήξει το όπλο. Γιατί; Για να μην τον λιντσάρουν».

Οι σχετικές δηλώσεις στο βίντεο από το 15′ και μετά:

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Αυτό είναι μια απέλπιδα προσπάθεια 20, 30, 50 τραμπούκων να ανακαταλάβουν όλα αυτά που τους έχουμε πάρει όλον αυτό τον καιρό. Και εκεί που η προηγούμενη κυβέρνηση θα τους άφηνε μέσα και θα τους πήγαινε και πίτσες για να περάσουν καλά τα παιδιά και θα τους πήγαινε και μπίρες για να φτιάξουν μετά τις μολότοφ εμείς μέσα σε μία ώρα στέλνουμε τις διμοιρίες και το καθαρίζουμε». «Τα παιδιά μας πληρώνουν, οι οικογένειες πληρώνουν, τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι άπλυτων, βρομιάρηδων, παλιανθρώπων, τραμπούκων».

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος δήλωσε επίσης υπέρμαχος της αστυνομοκρατίας της τελευταίας περιόδου λέγοντας μεταξύ άλλων: «Είμαστε μόλις στον 7ο μήνα της αποσυριζοποίησης της Ελλάδας. Και αυτό το βλέπουμε και στην Πατησίων και στα νησιά». Μάλιστα συμπέρανε ότι οι Αθηναίοι πολίτες είναι πολύ ευχαριστημένοι με όλα αυτά αφού ζητάνε κι άλλο. «Εγώ περπατώ στην Πατησίων και μου λένε μπράβο, συγχαρητήρια, κι άλλο, είστε πολύ επιεικείς».

Τουλάχιστον πάντως, όπως είπε, δεν είναι στα σχέδια να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να κατέβουν τα τανκς. «Είναι παθογένεια αυτό το πράγμα. Δεν αλλάζει μέσα σε έξι μήνες όσο κι αν νομοθετήσουμε. Και ακριβώς επειδή δεν πρόκειται να κατεβάσουμε τανκς, δεν πρόκειται να κηρύξουμε στρατιωτικό νόμο, θα το πηγαίνουμε βήμα – βήμα νομοθετώντας, αναδιοργανώνοντας την ελληνική αστυνομία, κερδίζοντας τα μυαλά και τις καρδιές των Αθηναίων πολιτών».


Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί