Στο ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο ο Νίκος Ηγουμενίδης

Στο ΚΕΘΕΑ-ΑΡΙΑΔΝΗ στο Ηράκλειο βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης. Ο Νίκος Ηγουμενίδης συνάντησε τον υπεύθυνο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Κρήτη κ. Μιχάλη Σκουλά, τους υπεύθυνους των προγραμμάτων και εργαζόμενους. Ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου εξέφρασε την συμπαράσταση του και έκανε λόγο «ενάντια στην αιφνιδιαστική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και στην αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο και τη δημοκρατική λειτουργία του ΚΕΘΕΑ».

Στα πλαίσια της συνάντησης, εκτός από την έντονη ανησυχία που εκφράστηκε απέναντι σε αυτή την απόφαση της Κυβέρνησης, έγινε εκτενής συζήτηση για τη λειτουργία και το ρόλο του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το οποίο καλύπτει τις περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης προσφέροντας συμβουλευτική και θεραπεία σε διαφορετικές-ομάδες στόχους και για διάφορες μορφές εθισμού.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα των εργαζομένων, των αναγκών στου ΚΕΘΕΑ, στο ζήτημα του οργανογράμματος, στις ελλείψεις σε προσωπικό και στο σχεδιασμό για την περαιτέρω ενίσχυση του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, το οποίο με μια σημαντική προσφορά στην Κρήτη έχει καταγράψει στο αρχείο από την έναρξη της λειτουργίας του περίπου 4.000 άτομα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το επιτελικό κράτος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχώς ξετυλίγει το πραγματικό του πρόσωπο. Βάζει χέρι σε οτιδήποτε δεν μπορεί να ελέγξει. Για το ΚΕΘΕΑ η πρόκληση είναι ακόμη μεγαλύτερη. Η Κυβέρνηση αντικαθιστά ένα άμισθο και εκλεγμένο από τη Γενική του Συνέλευση διοικητικό συμβούλιο για να ορίσει ένα ελεγχόμενο συμβούλιο έμμισθων δικών του ανθρώπων. Κι όλα αυτά αφορούν έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο πληθυσμό. Στεκόμαστε πλάι στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο και στα σημερινά όργανα του ΚΕΘΕΑ, πλάι στους εργαζόμενους, στους γονείς και εθελοντές, πλάι στους ανθρώπους του. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανατρέψουμε μια ωμή και αυταρχική παρέμβαση που στρέφεται ενάντια στο ρόλο και έργο του ΚΕΘΕΑ».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί