Μιχελογιαννάκης: «Ο Ζάεφ να ανακαλέσει άμεσα»

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Ιωάννης Μιχελογιαννάκης, σχετικά με την δήλωση του πρωθυπουργού των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης τροπολογιών στη βουλή των Σκοπίων.

Δείτε: ΠΓΔΜ: Ψηφίστηκε η τροπολογία για το «Βόρεια Μακεδονία»

Ο Ζάεφ δήλωσε πως «με την τροπολογία 36 εξασφαλίζεται η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του μακεδονικού λαού», συμπληρώνοντας ότι εγγυάται την προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων των υπηκόων που ζουν ή διαμένουν στο εξωτερικό και προωθούν τους δεσμούς τους με την πατρίδα.

«Η τροπολογία ορίζει ότι η Δημοκρατία φροντίζει επίσης τα μέλη του μακεδονικού λαού που ζουν στο εξωτερικό, χωρίς παρέμβαση στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές υποθέσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζόραν Ζάεφ.

Στην ανακοίνωσή του ο Γ. Μιχελογιαννάκης αναφέρει:

Είναι ντροπή, ο Ζάεφ, να παραποιεί ενσυνείδητα την συμφωνία των Πρεσπών, και εντός του κοινοβουλίου της FYROM να δηλώνει ψευδώς ότι υπάρχει πιθανότητα να διδάσκεται η σλαβική γλώσσα, που ο ίδιος ονομάζει «μακεδονική», στην Ελλάδα, και να μιλάει για μειονότητα των μακεδόνων του Αιγαίου.

Όπως πιστεύουν οι Σκοπιανοί, η Μακεδονία κατακτήθηκε το 1913 και μετά έγινε εθνοκάθαρση.

Πρόκειται για τη γνωστή σκοπιανή προπαγάνδα και ο πρωθυπουργός των Σκοπίων πρέπει να ανακαλέσει άμεσα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί