Μόρφωμα Κασιδιάρη: Στη Βουλή η κυβερνητική τροπολογία που παρεμβαίνει στη λειτουργία του Αρείου Πάγου – Απών ξανά ο Κ. Μητσοτάκης (Live)

Με τη συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του πολυνομοσχέδιου του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει την τροπολογία που παρεμβαίνει στη λειτουργία του Αρείου Πάγου με φόντο το εκλογικό «φρένο» στο μόρφωμα Κασιδιάρη, πέφτει η αυλαία στην παρούσα Βουλή.

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση:

Παρέμβαση στη συζήτηση αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ απών θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει καταθέσει δική του ρύθμιση για να επιστρέψουν στο δημόσιο οι μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ.

Σε ό,τι αφορά την ψηφοφορία της επίμαχης κυβερνητικής τροπολογίας για το μόρφωμα Κασιδιάρη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα απέχει, εκτός κι αν η πλειοψηφία κάνει δεκτή την πρόταση που είχε καταθέσει τον Φεβρουάριο επί τη βάσει της εισήγησης Κοντιάδη – Αλιβιζάτου.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση Κοντιάδη – Αλιβιζάτου προβλέπει πως αν ένα κόμμα επιλέξει να καταθέσει ψηφοδέλτιο με υποψήφιο που έχει καταδικαστεί για αδικήματα του 187 (εγκληματική οργάνωση) και 187Α (τρομοκρατικές πράξεις), ο υποψήφιος απαγορεύεται να κατέλθει στις εκλογές, και ο Άρειος Πάγος μπορεί να κρίνει ότι το κόμμα δεν μπορεί να καταθέσει συνδυασμό.

Υπέρ της τροπολογίας θα ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ενώ κατά αναμένεται να ταχθούν τα λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί