Κιβωτός του Κόσμου: Υπόμνημα καταθέτει ο π. Αντώνιος – Καταγγελίες για ξυλοδαρμούς μαρτύρων, αστυνομικοί αρνήθηκαν να παραλάβουν καταγγελία

Ο π. Αντώνιος Παπανικολάου, ιδρυτής της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου αναμένεται σήμερα Πέμπτη μέσω των δικηγόρων του να προχωρήσει σε επίσημες θέσεις για τα όσα του καταλογίζει η δικογραφία της υπόθεσης των καταγγελιών του περασμένου φθινοπώρου. Αυτό δεν θα γίνει με αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά με κατάθεση υπομνήματος προς τις δύο εισαγγελείς Ανηλίκων κ.κ. Αικατερίνη Κοπελάκη και Δάφνη-Κυριακή Τσίχλη.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα θέλουν να είναι σε εξέλιξη στην Κιβωτό του Κόσμου ένας αθέατος «πόλεμος», μετά την ανάληψη του ελέγχου της από προσωρινή διοίκηση. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Καθημερινής, έγινε αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη την περασμένη εβδομάδα για «εκβιασμούς και ξυλοδαρμούς μαρτύρων, όπως επίσης και πιέσεις προς τον έναν τουλάχιστον από τους καταγγέλλοντες τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια».

Κατά την ίδια πηγή, «ερωτήματα εγείρονται και για τον ρόλο αστυνομικών που υπηρετούν σε κεντρικό τμήμα της Αθήνας. Φέρονται να αρνήθηκαν να παραλάβουν καταγγελία από την κοινωνική λειτουργό της δομής εις βάρος μελών της προηγούμενης διοίκησης, με αρμόδιους αξιωματούχους να σχολιάζουν ότι ένστολοι από το εν λόγω τμήμα αμείβονταν ατύπως για υπηρεσίες security που παρείχαν σε χώρο της δομής».

Οι τρεις διαδοχικές προθεσμίες που έλαβε ο π. Αντώνιος Παπανικολάου οδήγησαν στο να περάσουν πάνω από τρεις μήνες από τα μέσα Νοεμβρίου του 2022, όταν ήρθαν στη δημοσιότητα οι πρώτες καταγγελίες για τα όσα συνέβαιναν στις δομές της ΜΚΟ.

Η δικογραφία που συγκροτήθηκε σταδιακά περιλαμβάνει εναντίον του αδικήματα που αφορούν μία κακουργηματικού βαθμού κατηγορία και μία σε βαθμό πλημμελήματος, σε βάρος ανήλικων παιδιών, αφενός για σεξουαλικές πράξεις, αφετέρου για κακοποιητικές και προσβλητικές συμπεριφορές.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, «η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση που έχει αποσταλεί στον πατέρα Αντώνιο αφορά το κακούργημα της ασέλγειας σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει δύο περιπτώσεις φιλοξενούμενων αγοριών. Παράλληλα του ζητούνται εξηγήσεις και για το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε σωματικές βλάβες σε βάρος αδύναμων προσώπων κατά συρροή».

Στην δικογραφία της υπόθεσης περιλαμβάνονται πλημελημματικές κατηγορίες για κακοποιήσεις τροφίμων στις δομές της ΜΚΟ εις βάρος επτά υπαλλήλων.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί