Η μεγαλειώδης παγκρήτια συγκέντρωση απέδειξε ότι το ΕΣΥ και οι άνθρωποί του δεν είναι μόνοι

Aνακοίνωση με αφορμή τη μεγαλειώδη παγκρήτια συγκέντρωση για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε: Μεγάλο Παγκρήτιο συλλαλητήριο για την Υγεία – Χιλιάδες Κρητικοί φώναξαν: Κάτω τα χέρια από το ΕΣΥ (φωτο)

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

Η μεγαλειώδης παγκρήτια συγκέντρωση για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, (Τετάρτη 22/02/2023, στο Ηράκλειο), απέδειξε ότι το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και οι άνθρωποί του που έδωσαν μια άνιση μάχη με την πανδημία, σε συνθήκες αποδιοργάνωσης των νοσοκομείων και εξουθένωσης του προσωπικού, με λιγότερες δυνάμεις, με μια κυβέρνηση που έχει αφήσει το ΕΣΥ χωρίς την παραμικρή στήριξη, και, κυρίως, με μια κυβέρνηση που δρα και νομοθετεί για την απαξίωση και συρρίκνωση δημόσιων δομών υγείας ώστε να υλοποιηθεί το σχέδιο των ΣΔΙΤ και της ιδιωτικοποίησης των «φιλέτων» του ΕΣΥ», δεν είναι μόνοι, έχουν στο πλάι τους το σύνολο των Φορέων, ολόκληρο τον λαό μας.  

Χιλιάδες πολίτες από κάθε γωνιά της Κρήτης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, προκειμένου να διατρανώσουν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας, του ΕΣΥ και το κλείσιμο Νοσοκομείων.

Ενώθηκαν οι φωνές των συγκεντρωμένων με τις φωνές των εκπαιδευτικών  που αυτές τις μέρες δίνουν ένα μάθημα αξιοπρέπειας και  αγώνα, με τις κινητοποιήσεις των καλλιτεχνών, με τους εργαζόμενους στον πολιτισμό και αυτούς που υπερασπίζονται τα Μουσεία. Με τους συνταξιούχους που πένονται και δεν σκύβουν το κεφάλι μπρος στα φιλοδωρήματα της ΝΔ . Στάλθηκε μήνυμα ελπίδας και νίκης. Ανατροπής  στα σχέδια εκείνων που ασελγούν και κερδοσκοπούν ακόμα και πάνω στην ασθένεια. 

  • Η διεκδίκηση για  πλήρη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό 
  • Η άμεση προκήρυξη του συνόλου των κενών θέσεων, 
  • Η επικαιροποίηση απαρχαιωμένων οργανισμών νοσοκομείων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, 
  • Η κατάργηση ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
  • Καμία συγχώνευση, υποβάθμιση, κλείσιμο τμημάτων/δομών υγείας.
  • Η κατάργηση πληρωμών ασθενών για εξετάσεις, φάρμακα, χειρουργεία και άλλες θεραπείες, ως αντίδραση, όπως σημειώνουν, στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και στη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ

Τα παραπάνω αιτήματα που βροντοφώναξαν οι χιλιάδες των συγκεντρωμένων, είναι αιτήματα ώριμα και αναγκαία, που όμως ΔΕΝ θα υλοποιήσει η Κυβέρνηση της ΝΔ. Τούτα τα αιτήματα που πλέον είναι αιτήματα όλων των Φορέων, μπορούν να υλοποιηθούν και να γίνουν πράξη ΜΟΝΟ από μια προοδευτική και δημοκρατική κυβέρνηση. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί