Ηράκλειο: Συγκέντρωση κατά της επίθεσης στην Ουκρανία

Ανακοίνωση για την επίθεση στην Ουκρανία εξέδωσε η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση κατά της επίθεσης στην Ουκρανία. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου στις 7 μμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Το κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Ηρακλείου:

Το έγκλημα το οποίο προμελετούσαν και για το οποίο προετοίμαζαν την κοινή γνώμη συντελέστηκε. Είναι άγνωστο ακόμη πώς θα εξελιχθεί.

Στην πολεμική αυτή σύρραξη, οι ελληνικές κυβερνήσεις, έτοιμες από καιρό, έχουν εμπλέξει τη χώρα μας, προσφέροντας όλες τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξη των αμερικανονατοϊκών δυνάμεων και οπλικών συστημάτων στο έδαφος της Ουκρανίας και γύρω από αυτή. Σήμερα ο πρωθυπουργός απαίτησε «η αντίδρασή μας να μην είναι απλά κοινή [με τους συμμάχους μας], αλλά να είναι και αντίστοιχη της πρωτοφανούς ρωσικής προκλητικότητας». Τέτοιες θέσεις και πρακτικές κάνουν τα εδάφη μας, μοιραία, στόχους της άλλης πλευράς. 

Ο πόλεμος που ξεκίνησε δε γίνεται για τη δημοκρατία, την ανεξαρτησία ή την αυτοδιάθεση μιας χώρας. Είναι το επιστέγασμα μιας ανελέητης διαπάλης μεταξύ δυο μεγάλων καπιταλιστικών στρατοπέδων για τη μερίδα του λέοντος στον ενεργειακό πλούτο, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και τα μερίδια των αγορών. 

Οι δήθεν ειρηνευτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης, οι «εναλλακτικές» προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΙΝΑΛ αποδείχτηκαν γράμμα κενό, επειδή στην πραγματικότητα εκφράζουν διαφορετικές απόψεις που κινούνται στον ίδιο άξονα: την ενίσχυση του ρόλου της εγχώριας αστικής τάξης στο παιχνίδι για τη συσσώρευση όλο και μεγαλύτερων κερδών, στην ενίσχυση της εμπλοκής της χώρας μας σε ληστρικές συμμαχίες.

Οι εργαζόμενοι και η νεολαία δεν πρέπει να παρασυρθούν και να διαλέξουν μεταξύ των εμπολέμων. Διλήμματα, που καμουφλάρονται κάτω από θρησκευτικό μανδύα (ορθόδοξοι εναντίον της Δύσης), «αντιφασιστικό» περιεχόμενο, την εναντίωση στον «αυταρχισμό» της μιας ή της άλλης πλευράς ή την «υποστήριξη του αδυνάτου», δεν πρέπει να μας απασχολούν.

Αντίθετα, πρέπει να απαιτήσουμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τη σύρραξη αυτή καταργώντας όλες τις διευκολύνσεις που ισχύουν αυτή τη στιγμή (στο λιμάνι Αλεξανδρούπολης, στη Σούδα και αλλού)! 

Να μη βρεθεί ούτε ένας Έλληνας στρατιώτης στο πεδίο της μάχης, κάτω από οποιοδήποτε πρόσχημα!

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου καλεί όλο το λαό να σηκώσει το ανάστημά του και να διατρανώσει την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο για τον αγώνα της προστασίας της ζωής του λαού και της νεολαίας που θα γίνει

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί